Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Το "θαύμα" της ...κωλοτούμπας !!


Ξεσηκώθηκαν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο, στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός εξυμνούσε την Παναγία. Έχει πολύ πλάκα. Άλλοι γκρίνιαζαν… έκπληκτοι. Άλλοι σαν τον Καρανίκα και διάφοροι δημοσιολογούντες αυλικοί έτρεξαν αμέσως να δικαιολογήσουν τη στροφή του δηλωμένου ως άθεου κ. Τσίπρα προς… τον Χριστιανισμό.

Γιατί γκρινιάζουν όμως; Ως αφορμή μπορεί να είναι «η Παναγιά η Ανύμφευτη Νύφη, η Ελεούσα, η Γιάτρισσα, η Θαλασσινή, η Παρηγορήτρα, η Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους», όπως έγραψε ο κ. Τσίπρας. Η αιτία, όμως, πιθανότατα είναι πως για τον ΣΥΡΙΖΑ, που παραπαίει στο 20%, τα «πολιτικά θαύματα» τελείωσαν. Το κόμμα βρίσκεται σε μια ατελείωτη εσωστρέφεια ύστερα από τις τέσσερις απανωτές εκλογικές ήττες του 2019. Και τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να επαναφέρει τους πολίτες που απέσυραν τη στήριξή τους στον ένα χρόνο που πέρασε.

Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άθεος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει «πιστός». Το 2014 είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Στα Θεοφάνεια του 2015 κρατούσε ένα περιστέρι στα χέρια του. Λίγο καιρό αργότερα «ξήλωσε» τον Νίκο Φίλη από το υπουργείο Παιδείας καθ’ υπόδειξη της Εκκλησίας. Και την κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό είχε επιλέξει να ενημερώσει πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο και στη συνέχεια τους πολιτικούς αρχηγούς. Τότε, κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τολμήσει να γκρινιάξει. Προφανώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση.

Αλλά οι κωλοτούμπες του κ. Τσίπρα δεν αφορούν μόνο στη θρησκεία.

Για τουλάχιστον μια πενταετία δήλωνε πως δεν πίστευε στα Μνημόνια. Πως θα τα έσκιζε, πως θα τα καταργούσε με έναν νόμο και ένα άρθρο. Αφού με την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου παρά λίγο να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη, υπέγραψε ένα ολόδικό του Μνημόνιο. Και δεν αρκέστηκε εκεί. Από την επόμενη ημέρα και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έγινε ο πιο «πιστός» μνημονιακός πρωθυπουργός της δεκαετίας των Μνημονίων. Καθημερινά επιχειρηματολογούσε για το πώς «σώζουν» τα Μνημόνια. Με τα ακριβώς αντίθετα επιχειρήματα με τα οποία τα «έσκιζε» τα προηγούμενα χρόνια.

Η «γκόου μπακ, μάνταμ Μέρκελ» έγινε κολλητάρι. Ο εκφραστής της «συντηρητικής νομενκλατούρας» Γιούνκερ έγινε φίλος καρδιακός. Το «ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού» έγινε Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων για 99 χρόνια. Ο Βαρουφάκης από «asset για τη χώρα» έγινε ο «τρελός του χωριού».

Και οι κωλοτούμπες δεν αφορούσαν μόνο στην οικονομία. Από το «απάνεμο λιμάνι του Πούτιν» έφτασε στον Λευκό Οίκο, όπου είπε πως ο Τραμπ με ένα διαβολικό τρόπο κάνει το… καλό!

Από το 2015 που ως πρωθυπουργός δήλωνε πως «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», έφτασε πριν από λίγες ημέρες σχεδόν να κραυγάζει σε στιλ «βυθίσατε το Ορουτς Ρέις» προσπαθώντας να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου με το «Χόρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως πραγματικά δεν πιστεύει σε τίποτα. Παρά μόνον στην εξουσία. Μπορεί να αλλάξει την «πίστη» του σε μια στιγμή του μόνο και μόνο για να έχει πολιτικά οφέλη. Μόνο που πια οι πολίτες δεν πιστεύουν στα «θαύματα» και στις αυτ-απάτες που υπόσχεται…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου