Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

Τα "ορφανά" του Στάλιν… επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος !!

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλη πλάκα. Αναζητούν διαρκώς ευκαιρία ώστε να κατηγορήσουν το Μαξίμου. Από Τσουρέκι, μέχρι ποδήλατο στην Πάρνηθα, «εκδρομή» στην Καλαμάτα, εσχάτως έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον δημοσιογραφικό χώρο.

Και έχει μεγαλύτερη πλάκα γιατί, επιβεβαιώνουν το ρηθέν ότι ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Αυτοί που υποτίθεται ότι συμπάσχουν με τους δημοσιογράφους και κόπτονται για την… ελευθερία του Τύπου, είναι οι ίδιοι που έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες δημοσιογράφους του MEGA.

Αλλά και τον ΣΔΟΕ σε όσους δημοσιογράφους και εκδοτικές επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις του «Μεγάλου». Αν μιλούσαν οι τοίχοι του υπογείου θα είχαν να διηγηθούν πολλές ιστορίες… δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αφήστε τι γινόταν στο ΑΠΕ, όταν στο Μαξίμου η παρέα του υπογείου… σεβόταν την αδέσμευτη και αντικειμενική δημοσιογραφία. Πρώτα έδιναν τις «αποκλειστικότητες» στο Πρακτορείο, μετά σχολίων και άλλων «λεπτομερειών» (βλέπε Σκευωρία Novartis) και εν συνεχεία γινόταν το «ρουλεμάν» στους «εχθρικούς», τώρα «φιλικούς» προς την κυβέρνηση, καναλάρχες.

Το φαιδρό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι αυτοί που κατάντησαν τους δημοσιογράφους επαίτες και τους λογόκριναν εξ αποστάσεως, κατηγορούν τον Μητσοτάκη για… λογοκρισία! Να θυμίσουμε σε όλους αυτούς τον συγκυβερνήτη του Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, που είχε πάει στην ΕΣΗΕΑ να καταδώσει δημοσιογράφους που υποτίθεται ότι τα «έπιαναν» από το ΚΕΕΛΠΝΟ;

Να θυμίσουμε επίσης ότι η περίφημη λίστα δεν αφορούσε δημοσιογράφους, αλλά επιχειρήσεις του Τύπου που έκοβαν τιμολόγια για διαφημιστικές υπηρεσίες; Να θυμίσουμε τον Πολάκη που θα έθαβε δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από το χώμα; Να θυμίσουμε το θρυλικό «Τρίο Στούτζες» της ΕΡΤ και τις προσωπικές επιθέσεις στον Μητσοτάκη;

Να θυμίσουμε την έμμεση λογοκρισία που ασκούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγγέλλοντας ως «ενεργούμενους» όσους είχαν το θάρρος να γράφουν, όταν βέβαια το Μαξίμου δεν έβρισκε τον εκδότη προκειμένου να… συνεννοηθούν. Αυτά λοιπόν τα σταλινικά σταγονίδια εγκαλούν το Μαξίμου ότι παρεμβαίνει, λογοκρίνει και οδηγεί σε παραιτήσεις δημοσιογράφων.

Και πάντα βέβαια και για όλα φταίει ο Μητσοτάκης. Δεν έχει άλλη δουλειά αυτό το διάστημα ο Πρωθυπουργός, κάνει τον… διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων, των καναλιών, των ιστοσελίδων και του ΑΠΕ. Εν αντιθέσει με τους «εντιμότατους φίλους» του Τσίπρα που «καθάριζαν» με συνοπτικές διαδικασίες.

Να συγκρίνουμε τα πρωτοσέλιδα των 4,5 χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα αντίστοιχα με κυβέρνηση Μητσοτάκη; Για να μη θυμίσουμε τον υπόγειο πόλεμο που δέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα «έτοιμα» θέματα που έστελναν οι “μαθητές” του Στάλιν από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Πάντως, θα είχε πραγματικά πλάκα, οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου να θέσουν σε αναστολή τον πολιτικό πολιτισμό που διακρίνει την αστική τους ευγένεια, ώστε να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που μαρτυρούν το πογκρόμ κατά των δημοσιογράφων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ανεξαρτησία τους, ας κάνουν τον κόπο να ανατρέξουν στις πρακτικές και στις μεθόδους που χρησιμοποιούσε το καθεστώς εναντίον τους.

Και για το τέλος μια αρχαία παροιμία, αρκετά επίκαιρη και ιδιαιτέρως χρήσιμη για τους όψιμους υπερασπιστές του Τύπου και των δημοσιογράφων: Έγνω δε φωρ τε φώρα και λύκος λύκον.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου