Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Πολακισμός...

Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς με όσα λέει ο Πολάκης; Οποιος τολμήσει να έχει αντιρρήσεις είτε είναι ακροδεξιός είτε πληρωμένος από τη διαπλοκή και τον Σόιμπλε. Σίγουρα πάντως δεν είναι απόγονος του… Κολοκοτρώνη.

Ας δούμε, όμως, λίγο τι θέλει να πει ο κολλητός του κ. Τσίπρα. Τι ακριβώς είναι ο πολακισμός; Πρόκειται για μια ολοκληρωτική, για μια φασιστική νοοτροπία. Πας μη υποστηρικτής του Πολάκη… βάρβαρος. Κάπως έτσι πορεύεται εδώ και πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί πως έχει το ακαταλόγιστο. Πως μπορεί να καθυβρίζει όποιον θέλει και με όποιον τρόπο γουστάρει. Και επειδή είναι και… βαρύμαγκας, δεν σηκώνει και αντιρρήσεις.

Πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να διδάξει και… Ιστορία τους πολίτες. Κατήγγειλε τη Ν.Δ. ως κόμμα που προέρχεται από απογόνους δωσίλογων και μαυραγοριτών. Ενώ, ύστερα από μεγάλη ιστορική έρευνα, κατέληξε ότι ο Κολοκοτρώνης και άλλοι ήρωες του 1821 ήταν… ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και τον… άδειασαν κάποιοι σύντροφοί του, πραγματικά δεν αξίζουν περαιτέρω σχολιασμό τέτοιου είδους γραφικότητες.

Άλλο είναι το θέμα, αν και επίσης… γραφικό. Σύμφωνα με τον Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «επαναστατικό» κόμμα που θα σώσει τη χώρα και το λαό. Το μόνο κόμμα που λέει την αλήθεια. Όλοι οι υπόλοιποι είναι προδότες, είναι ξεπουλημένοι, διεφθαρμένοι και λένε μόνο ψέματα.

Και αυτά τα υιοθετεί και η ηγεσία του κόμματος της Κουμουνδούρου. Γιατί δεν είναι ότι μια φορά είπε και μια κουβέντα παραπάνω ο Πολάκης. Αντιθέτως. Ο Πολάκης κραυγάζει τόσα χρόνια. Και κανείς δεν τον έχει… μαζέψει.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας επικροτεί τα όσα κάνει και λέει. Δεν περιμένει κανείς τον διαγράψει. Θα μπορούσε, τουλάχιστον, να του επιβάλει να τηρεί τους βασικούς κανόνες στο πολιτικό fair play.

Ο κ. Τσίπρας προφανώς όμως θέλει τον Πολάκη. Ίσως να ήθελε να διαθέτει και περισσότερους… πολάκηδες. Γιατί είναι θιασώτης του πολακισμού. Με κάθε αφορμή επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Η χώρα το βίωσε πριν και κατά τη διάρκεια του 2015, με αποκορύφωμα το διχαστικό ψευδοδημοψήφισμα, που παρ’ ολίγον να μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης.

Ο πολακισμός και τα… κουλουβάχατα της Ιστορίας, νεότερης και σύγχρονης, αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στο DNA του και δεν πρόκειται ποτέ να τα αποβάλει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου