Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Βαθύ μίσος…

Σίγουρα, το κόμμα με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ, που καμώνεται πως έχει ρίζες στο Κομμουνιστικό Κόμμα, φέρεται ως κληρονόμος της ΕΔΑ του Ηλιού, του ΚΚΕ εσωτερικού του Μπάμπη Δρακόπουλου και του Λεωνίδα Κύρκου, είναι μια πολιτική φενάκη… βοστρυχισμένη. Ανακατεύει μαρξιστικά τσιτάτα, ολίγον από Γκράμσι και Ινγκράο και με προπέτεια αναφέρεται σε Ζουλιάν Γκριμό και Μπελογιάννη. Ενα κομματικό συνονθύλευμα, τσαλαβουτώντας στον ιδεολογικό βάλτο, όπου περιέπεσε, μετά από τρεις ήττες.

Πότε Αριστερά ή Κομμουνιστικό Κόμμα ενέπλεξαν στον αντιπολιτευτικό τους λόγο συζύγους και οικογένειες; Πότε επιτέθηκαν με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια εναντίον γυναικών υπουργών; Εναντίον επώνυμων γυναικών άλλων κομμάτων, σχολιάζοντας ενδυμασία ή σωματότυπο ή δυσκολία βαδίσματος;

Επί πέντε χρόνια είμαστε μάρτυρες της αδυσώπητης στοχοποίησης της οικογένειας Μητσοτάκη, από Κωνσταντίνου και Μαρίκας άρξασθαι. Μάρτυρες έχουμε καταστεί των ύβρεων, των προπηλακισμών, των ψευδών αφηγήσεων και των συκοφαντιών του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, επειδή είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού. Αναμασά ο ΣΥΡΙΖΑ τις αθλιότητες ρυπαρών εντύπων, τυφλωμένος από το πάθος της απολεσθείσης εξουσίας. Γίναμε μάρτυρες της συκοφάντησης της Λίνας Νικολοπούλου ως συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Είμαστε μάρτυρες ανοίκειων επιθέσεων, σεξιστικών σχολίων, ύβρεων και απειλών κατά της υπουργού Πολιτισμού, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε το υπουργείο που θεωρούσε προνομιακό πεδίο. Δεν μπορεί πλέον να υψώσει φράγμα στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.

Είμαστε μάρτυρες χυδαίων σχολίων και ακόμη άθλιων αναφορών για την οικογένεια της υπουργού Παιδείας, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί την αριστεία και χάνει τα πανεπιστήμια ως δικά του πεδία παραστάσεων αναταραχής και χάους. Γίναμε μάρτυρες στη χυδαία σεξιστική επίθεση κατά της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Γίναμε μάρτυρες προσωπικών μίζερων επιθέσεων κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου, νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξουν την αξιοπιστία της. Γίναμε μάρτυρες απειλών κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Και δεν βρήκε μία λέξη ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του ηθικού πλεονεκτήματος, να αποδοκιμάσει τα παχύδερμα της βωμολοχίας που τον εκπροσωπούν χυδαιολογώντας, εις βάρος δύο νέων παιδιών, της Μαρίας Σάκκαρη που εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ως γιου του πρωθυπουργού!

Αλλά με ΠΟΙΑ Αριστερά, με ΠΟΙΟ Κομμουνιστικό Κόμμα και με ποιο ριζοσπαστισμό έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι αν αυτοκαθορίζεται; Με ποιες πολιτικές αρχές θα κηρύξει «την επανάσταση στα αξιακά συστήματα»; Κατέβηκε στο τελευταίο σκαλοπάτι της ιδεολογικής ασυνειδησίας, χυδαιολογώντας και αισχρολογώντας και αδικοπραγώντας και λοιδορώντας γυναίκες, όχι ως κριτική αντιπολίτευσης αλλά με ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια.

Οι γυναίκες που στελεχώνουν και πολιτεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν. Κάποτε υπήρξε μια άλλη Αριστερά, εκείνη της Ασπας Παπαθανασοπούλου, «η όποια ανοχή υποκρύπτει συνενοχή», μας έλεγε…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου