Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Τα απολειφάδια μιας άλλης εποχής...


ΔΕΗ: Μια χρεοκοπημένη επιχείρηση που άφησε πίσω της η αριστερά του Τσίπρα και η οποία πέρασε στην κερδοφορία με την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Σύντροφοι, να τα λέμε όλα.

Την ώρα που η Ελλάδα, μετά τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ξαναβρίσκει τη θέση της στην διεθνή σκηνή, οι οπαδοί των συνδικαλισταράδων της (θρυλικής) ΠΑΣΚΕ (σ.σ.: αξέχαστες οι εποχές που κατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ και προκαλούσαν μπλακ άουτ στη χώρα) άρχισαν τα γρυλίσματα, με αφορμή την αύξηση ΜΚ της ΔΕΗ. Για την ιστορία, όλα τα πρωτοπαλίκαρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα οποία άφησαν εποχή στα χρόνια του βαθέως ΠΑΣΟΚ, έχουν κουρνιάσει στις ζεστές φτερούγες του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής

Η κυβέρνηση “ξεπουλάει” τη ΔΕΗ, μηρυκάζουν τα απολειφάδια μιας άλλης εποχής, “ξεπουλάει” τη ΔΕΗ μηρυκάζει κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, κρώζει ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε και χρεοκόπησε τη ΔΕΗ.

Ναι, κρώζει ο ΣΥΡΙΖΑ για “ξεπούλημα” της ΔΕΗ όταν είναι γνωστό (ακόμη και στον Τσίπρα που δεν τα πάει και τόσο καλά με τα θέματα της οικονομίας) ότι η αλησμόνητη και καταστροφική για τον τόπο κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπάθησε να πουλήσει το 17% της ΔΕΗ, αλλά δεν βρέθηκε αγοραστής. Έτσι την είχαν καταντήσει τη ΔΕΗ.

Ναι, κρώζει ο ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με το “σχέδιο” που είχαν(;) τα έσοδα από την πώληση θα πήγαιναν στους δανειστές για το δημόσιο χρέος και όχι στη ΔΕΗ. “Τώρα τα λεφτά μπαίνουν στην εταιρεία και αυξάνουν την αξία της, ενώ αν πουλιόταν το 17% των μετοχών, η αξία της εταιρείας δεν θα αυξανόταν, καθόλου” τονίζεται σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

Ναι, κρώζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το “ξεπούλημα” της ΔΕΗ, καταγγέλλοντας τον εαυτό του, διότι είναι η δική του κυβέρνηση που είχε αποφασίσει την πώληση του 17% της ΔΕΗ. “Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θεωρούσε ξεπούλημα; Αν κάποιος ξεπουλούσε τη ΔΕΗ ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που απαξίωσε την επιχείρηση, και τη μετοχή της, την οδήγησε σε επιζήμιες δεσμεύσεις και την έφτασε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, όπως έλεγε η ίδια η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της εταιρείας τον Απρίλιο 2019.
Επιπλέον, δεν παραχωρείται το μάνατζμεντ. Και βέβαια δεν πρόκειται για «ξεπούλημα», γιατί, αν κάποιος ήθελε να «ξεπουλήσει», δεν θα επέλεγε να βγει στην αγορά με τη σημερινή χρηματιστηριακή τιμή μετοχής, θα έβγαινε όταν είχε 4 ή 5 ευρώ” αναφέρει το ΥΠΕΝ.

Κρώζει, τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ για “ξεπούλημα” και “απαξίωση” της ΔΕΗ και παριστάνει τον καταγγέλλοντα, εκεί που είναι κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, “απαξίωση υπήρξε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του και με τις διοικήσεις που όρισε, καθώς τότε η εταιρεία έφτασε στο χείλος της καταστροφής. Και αυτά τα λέει ο ορκωτός ελεγκτής της ΔΕΗ, στην επίσημη έκθεσή του τον Απρίλιο του 2019, όταν είχε μιλήσει για σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης της εταιρείας. Επί ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ απαξιωνόταν, μαράζωνε και αποκτούσε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, σήμερα εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα και γίνεται μοχλός εξωστρέφειας της χώρας.

Δύο χρόνια μετά την αλλαγή κυβέρνησης και διοίκησης, η ΔΕΗ έχει αναγεννηθεί. Η επιχείρηση από ζημιές 900 εκατ. το 2018 και 1,6 δισ. το 2019, πέρασε σε κερδοφορία 32,5 εκατ. το 2020 και αναμένεται να κλείσει με κερδοφορία και το 2021. Η κεφαλαιακή αξία της ΔΕΗ, που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτω από 300 εκατ., σήμερα έχει φτάσει πάνω από 2 δισ.. Η περιουσία του ελληνικού λαού, δηλαδή, αυξήθηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια κατά 1,5 με 2 2 δισ..

Συνεπώς, σήμερα η επιχείρηση, όχι μόνο δεν απαξιώνεται, αλλά αντιθέτως δυναμώνει και μπαίνει σε μια νέα «πράσινη» εποχή, διασφαλίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και παράγοντας φθηνότερο ρεύμα για καταναλωτές και επιχειρήσεις”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου