Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Απίστευτος κυνισμός !!


Δεν υπήρξαν εκπλήξεις από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Συνέχισε στον ίδιο μονότονο -και κουραστικό για τους πολίτες- αντιπολιτευτικό ρυθμό.

Εντάξει, το έχουμε καταλάβει πια. Το ποίημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιο κάθε μέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση καταστρέφουν τη χώρα. Φταίνε για τα πάντα. Δεν έχουν κάνει ούτε ένα σωστό πράγμα. Μέσα σε δύο χρόνια έχουν διαλύσει την Υγεία, την πραγματική οικονομία, την Παιδεία, τα εργασιακά, τους συνταξιούχους, το κοινωνικό κράτος, το μεταναστευτικό και ό,τι άλλο έχει περάσει από τα χέρια τους.

Διέλυσαν, λοιπόν, το ονειρικό κράτος που είχαν χτίσει ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του. Εντάξει, μην είμαστε και υπερβολικοί. Θα έφτιαχναν ένα ονειρικό κράτος, αλλά απλά δεν… πρόλαβαν. Ήρθαν αυτές οι ρημαδο-ευρωεκλογές του 2019, έχασαν με δέκα μονάδες και αναγκάστηκαν να φύγουν τρέχοντας από την εξουσία. Κρίμα…

Ο κ. Τσίπρας, από την άλλη, με απίστευτο κυνισμό ομολόγησε για κάτι που πρόλαβε να κάνει στην τετραετία που κυβέρνησε τη χώρα. Πώς το είπε; Ήταν, λέει, εθνική ανάγκη η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Μάλιστα. Είναι και αυτό ένα βήμα προς την πραγματική πραγματικότητα. Γιατί, μέχρι τις εκλογές του 2019, ο κ. Τσίπρας δεν παραδεχόταν πως υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη.

Στη συνέχεια, βέβαια, όταν έχασε και στις εθνικές εκλογές, μάλλον κατάλαβε με ποιο τρόπο είχε συμπεριφερθεί στη μεσαία τάξη. Δεν γράφονται αυτά. Το είχε περιγράψει, όμως, με σωστό τρόπο ο κολλητός του κ. Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης.

Από όλα τα υπόλοιπα, όμως, φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει όλους τους λόγους της ήττας του 2019, ούτε βέβαια γιατί δεν μπορεί να ανέβει στις δημοσκοπήσεις.

Ενώ οι πολίτες έριξαν μαύρο στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκείνος επιμένει, ακόμα και τώρα, πως τα έκανε σχεδόν όλα σωστά. Και όχι μόνο αυτό. Επιμένει πως αν και εφόσον κάποια στιγμή καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία, τότε θα συνεχίσει το… καταπληκτικό έργο του.

Και τι θα κάνει; Υπόσχεται πάλι… μαγικά κόλπα. Με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσει σχεδόν όλους τους νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παράλληλα, θα δώσει χρήμα παντού, σε όλους. Προφανώς υπολογίζει στα χρήματα που περίσσεψαν από το λεφτόδεντρο του 2014 και από τα Μνημόνια που θα έσκιζε.

Όλα θα τα φτιάξει. Αφού πρώτα διώξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη που καταστρέφει τη χώρα. Με την προϋπόθεση να κερδίσει στις εκλογές και να σχηματίσει «προοδευτική» κυβέρνηση. Με ποιον θα συμμαχήσει; Το ΚΙΝ.ΑΛ. αρνείται. Ποιοι μένουν; Ο Βαρουφάκης και ο Βελόπουλος. Αν κρίνουμε από το 2015, μάλλον θα προτιμήσει την Ακροδεξιά.

Εντάξει, δεν απαγορεύεται να κάνουμε όνειρα. Απλά είναι αστείο να παρουσιάζει κανείς φαντασιακές λύσεις ως πολιτικό πρόγραμμα.

Κι αν νιώθει τόσο σίγουρος για όλα αυτά, γιατί δεν ζητάει εκλογές; Προφανώς, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι όποτε κι αν στηθούν κάλπες θα χάσει πανηγυρικά. Ξέρει ότι δεν πουλάνε πια οι αυταπάτες. Κι ας συνεχίζει να προσπαθεί να τις πουλήσει. Δεν ξέρει και κάτι άλλο να κάνει…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου