Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ο Τσίπρας βγήκε παγανιά και κάνει ...αντιπολίτευση !!


Ένδοθι τον ΣΥΡΙΖΑ, έκτοθι τον Αλέξη Τσίπρα.

Το «άσχημο» και το «ωραίο» δανεισμένο από την Ιλιάδα ώστε να περιγράψει τον ψυχισμό της συλλογικότητας που μετεξελίχθηκε σε κόμμα, εν προκειμένω το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον αρχηγό του που εμφανίζεται «άνετος» και «ωραίος» λες και δεν υπήρχε την περίοδο που αντί να σκίσει τα μνημόνια έσκιζε τη μεσαία τάξη για να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό.

Την αξιωματική αντιπολίτευση ο ελληνικός λαός την έμαθε «ένδοθι» και «έκτοθι». Παρ’ όλα αυτά ο αρχηγός της Αλέξης Τσίπρας δεν πτοείται από τα γεγονότα που σημάδεψαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια δείχνει για τα μάτια του κόσμου ότι έχει αντιληφθεί τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα. Και μετέρχεται όλων των μέσων προκειμένου να αποδείξει ότι αυτός και οι όμοιοι του θα τα κατάφερναν καλύτερα στην πανδημία.

Αντιπολίτευση επί πτωμάτων και όποιον πάρει ο χάρος αρκεί να φανεί ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα λάθος και είναι υπεύθυνη για τους θανάτους που έχουν προκληθεί από τον κορωνοϊό. Μέχρι και την επιστημονική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα χρησιμοποιεί προκειμένου να μοχλεύσει την πραγματικότητα. Και η μνήμη μπορεί να είναι κοντή, αλλά ο μέσος όρος νοημοσύνης έχει αυξηθεί μετά μάλιστα την κυβερνητική θητεία των πολιτικών πυγμαίων της περιόδου 2015-2019.

Εν ολίγοις αυτά που ξεχνούν οι σπεκουλαδόροι του θανάτου είναι όσα θυμούνται οι… επιζώντες της περιόδου που κυβέρνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Πόσες ΜΕΘ άφησαν, πόσους γιατρούς και νοσηλευτές, πόσα νοσοκομεία υπό διάλυση και ποιο ΕΣΥ παρέδωσαν στη σημερινή κυβέρνηση. Όλα αυτά τα ξέχασαν αλλά… θυμήθηκαν τον καθηγητή Τσιόδρα τον οποίον ειρήσθω εν παρόδω τους πρώτους μήνες της πανδημίας (στην οποία αναφέρεται η έρευνα) τον είχαν στοχοποιήσει.

Άλλωστε εξ αιτίας των συκοφαντικών επιθέσεων που είχε δεχθεί ο κ. Τσιόδρας, με πρώτο και καλύτερο τη φωνή του κυρίου γνωστό και μη εξαιρετέο Παύλο Πολάκη, αναγκάστηκε ο άνθρωπος σε… αφωνία.

Στον Αλέξη Τσίπρα ταιριάζει παραφρασμένος ο στίχος του Πεσόα: «Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ήταν ο εαυτός του». Και ο Αλέξης Τσίπρας “βρήκε τον εαυτό του” στους χιλιάδες θανάτους.

Όσον αφορά τη συλλογικότητα- κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ταιριάζει ο στίχος ενός άλλου ποιητή του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες». Όπερ μεθερμηνευόμενο ο χάρος βγήκε παναγιά και κάνει αντιπολίτευση επί πτωμάτων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου