Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά...


Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στο Συνέδριό του με σύνθημα «πολιτική αλλαγή». Το ΚΚΕ λαμβάνει –όπως δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ και αποκαλύφθηκε στην στήλη ΠΑΝΔΩΡΑ του Στέφανου Κασιμάτη- επιστολές συμπαράστασης από το Πρεζίντιουμ του κόμματος του σύγχρονου Στάλιν, επιστολές συμπαράστασης για την σύγκρουση που είχαν διαδηλωτές του ΚΚΕ με την Αστυνομία. Κάτι βεβαίως που είναι σαφής επέμβαση στα εσωτερικά μας. Γεγονός είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο –και κυρίως επικοινωνιακά- να σηκώσει το ανάστημά της η ευρύτερη Αριστερά σε μία στιγμή μάλιστα που, ενώ συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, είτε τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Πούτιν -όπως το ΚΚΕ- ή ακολουθεί αμφίσημη στάση επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει την ρωσσική της συμπάθεια –όπως συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεχομένως η Αριστερά στην Ελλάδα να φαντασιώνεται ότι έχει μέλλον. Και κυρίως ότι έχει ξεχάσει η ελληνική κοινωνία, στην πλειοψηφία της βεβαίως, τα θλιβερά πεπραγμένα της Αριστεράς, διαχρονικά. Καιρός είναι όμως να αντιστρέψει και η ελληνική κοινωνία το σύνθημα και να βροντοφωνήσει ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αρστερά»!

Το τι σημαίνει Αριστερά αρχίζει από την δεκαετία του ’20 κι έχει σχέση με το επίκαιρο θέμα του «Μακεδονικού». Όταν με αλλεπάλληλες ενέργειες η Αριστερά ευνοούσε την πολιτική της Μόσχας για ενιαία Μακεδονία και Θράκη προσαρτημένες ,ως ενιαίο μακεδονικό κράτος στο πλαίσιο μιας Βαλκανικής Μακεδονικής Ομοσπονδίας.

Πριν από τον Εμφύλιο και εν όψει της πρόθεσης της Αριστεράς για την κατάληψη με βίαιο τρόπο της εξουσίας, οι αριστεροί καίτοι πολέμησαν τους Γερμανούς, εν τούτοις εκδήλωσαν κατά την αποχώρηση των κατακτητών μία προδοτική στάση. Απ’ όπου αποχωρούσαν οι Γερμανοί , έφευγαν ανενόχλητοι διότι οι αντάρτες του ΕΛΑΣ δεν εμφανίζονταν. Για δύο λόγους: Πρώτον διότι είχαν κάνει συμφωνία με τους Γερμανούς μη επίθεσης από τον Σεπτέμβριο του 1943. Δεύτερον διότι ο ΕΛΑΣ χρειαζόταν τα όπλα για να τα στρέψει εναντίον των Ελλήνων, όταν θα έφευγαν οι Γερμανοί, με στόχο την εξουσία. Πολλά χρόνια μετά έπρεπε να έλθει μία κυβέρνηση της αριστεράς που δεν εχει ιδιαίτερες πατριωτικές ευαισθησίες, με ένα ένοχο ιστορικό παρελθόν παραχωρήσεων της Μακεδονίας, για να δοθουν στα Σκόπια αυτά που επεδίωκαν. Η αριστερή κυβέρνηση αναγνώρισε, μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα, και μακεδονική γλώσσα.

Η Αριστερά ανέκαθεν υπήρξε υποκινητής βιαιοτήτων και υπέρ της πολιτικής του πεζοδρομίου. Να ξεχάσουμε τη δήλωση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ –ο οποίος στην συνέχεια ζήτησε συγγνώμη- ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ; Δεν έδειχνε η φράση αυτή ι την αριστερή ανοχή, αν όχι και υπόθαλψη της βίας ως μέσο αντίδρασης κατά πολιτικών αντιπάλων; Να θυμίσουμε ότι στα τρομακτικά επεισόδια της 2008 λόγω Γρηγορόπουλου, ο πολιτικός πατέρας του κ. Τσίπρα, ο μεταμεληθείς για την επιλογή του, Αλέκος Αλαβάνος είπε πει ότι «δεν δέχεται να μηδενίζεται η νεολαία, ακόμη και ο νέος που σηκώνει μία πέτρα και δεν το κάνει εξ επαγγέλματος». Και ας μη ξεχνάμε τις βαθειά ριζωμένες αντιλήψεις στην Αριστερά που αποκαλύφθηκαν από παλαιότερες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της περί βίας: Όπως λ.χ ότι «οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής και δυσαρέσκειας είναι εκδηλώσεις που εμπεριέχουν ένα θετικό φορτίο (sic) για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μία μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας»! Έτσι, πανεπιστημιακές σχολές είχαν καταντήσει καταντήσει άσυλο παρανόμων απ’ όπου βγαίνουν, αντιεξουσιαστές και αναλαμβάνουν την προστασία των λαθρομεταναστών , μεταξύ των οποίων κρύπτονται μαχαιροβγάλτες, τσαντάκηδες, βιαστές, προαγωγοί και στυγνοί δολοφόνοι.

Ακόμη, η Αριστερά ως κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως η μόνη κυβέρνηση που:

– έκλεισε τις τράπεζες,
-επέβαλε capital controls
-μείωσε δραματικά τις συντάξεις 21 φορές,
-περιέκοψε τις συντάξεις χηρείας,
-κατάργησε το ΕΚΑΣ,
-έκανε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας,
-κατάσχεσε λογαριασμούς,
-υπερφορολόγησε την κοινωνία για να δημιουργεί πλεονάσματα
-επιβάρυνε τον ελληνικό λαό, λόγω της επιπόλαιης διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015 με ένα επιπλέον κόστος 86 δισεκατομμυρίων, το οποίο όμως, τρία χρόνια μετά, ο επικεφαλής του ΕυρωπαΪκού Μηχανισμού Σταθερότητας το ανέβασε στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.
-δέσμευσε την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια
-έδωσε εγγύηση 25 δισεκατομμυρίων στον ESM για την περίπτωση που δεν θα πληρώναμε τα δάνεια προς αυτόν
-δεσμεύτηκε για πρωτοφανούς ύψους πλεονάσματα μέχρι το 2060
-δημιούργησε τις γενιές των εργαζομένων των 100 ευρώ
-εξώθησε 500.000 συμπατριώτες μας, μεταξύ των οποίων και λαμπρά μυαλά να ξενιτευθούν αναζητώντας επιβίωση στο εξωτερικό.

Η πλήρης κυβερνητική ανικανότητα της Αριστεράς επιβεβαιώθηκε σε δύο κρίσιμες περιπτώσεις καταστροφών από φυσικά φαινόμενα, συνεπεία των οποίων αλλά και της αδυναμίας της αριστερής κυβέρνησης να διαχειριστεί τις καταστάσεις αυτές, είχαμε δεκάδες νεκρών. Δύο φορές με τις πλημμύρες στην Μάνδρα και μία με την τρομακτική πυρκαϊά στο Μάτι, η αριστερή κυβέρνηση απέδειξε ότι έχει ικανότητες ερασιτέχνη. Επιπλέον συμπεριφέρθηκε αλαζονικά, προσβάλλοντας τα θύματα και στην Μάνδρα και στο Μάτι.

Αποδέχτηκε ακόμη, η αριστερή κυβέρνηση να καταστεί η χώρα «αποθήκη ψυχών», δεχόμενη σωρεία μεταναστών και προσφύγων σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κέντρα φιλοξενίας, για τα οποία έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι.

Τα ξένα ειδησεογραφικά Μέσα χαρακτήρισαν κόλαση τα hotspots, ενώ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως η Λέσβος και η Σάμος υπέστησαν πληθυσμιακή αλλοίωση με επιπτώσεις στην οικονομία και στην πολιτιστική δομή των κατοίκων τους.

Η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης με επιτόπια επίσκεψή της διαπίστωσε στην Λέσβο ότι τα Κέντρα Υποδοχής εκεί δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν τον εκεί υπερπληθυσμό μεταναστών και προσφύγων, ενώ διαπίστωσε και διαρκή φαινόμενα βίας, βιασμούς ανεπαρκή υγειονομική περίθαλψη, κ.α.

Τέλος η αριστερή διακυβέρνηση ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς. Πρόσωπο αυταρχισμού, αλαζονείας και άκρατου λαϊκισμού. Συστατικά στοιχεία για την άλωση κράτους και θεσμών με τραγικότερο παράδειγμα τις συνεχείς απόπειρες παρέμβασης στην Δικαιοσύνη για την χειραγώγησή της ώστε να λειτουργεί ως κυβερνητικός μηχανισμός, όπως έχει καταγγείλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου