Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πέφτουμε απ'τα σύννεφα ...!!


Είναι μια από τις πιο… κλισέ εκφράσεις στη χώρα μας: Πέσαμε από τα σύννεφα. Καμιά φορά το λέμε κι αλλιώς: Σοκαρίστηκε το πανελλήνιο. Πρόκειται για πράγματα που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν, αλλά υποδυόμαστε τους… ανήξερους. Και οι ανήξεροι είναι είτε το κράτος είτε εμείς οι πολίτες.

Απεδήμησε εις Κύριον ο Γιώργος Τράγκας και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι έχει μια περιουσία που θα ζήλευαν και οι πιο μεγάλοι βιομήχανοι της χώρας.

Πως την απέκτησε; Κανείς δεν ξέρει. Τίποτα δεν είχε πάρει χαμπάρι η εφορία τόσα χρόνια.

Αυτό αποδεικνύει κατ’ αρχάς τη γελοιότητα των πόθεν έσχες, τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί. Γιατί, έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν έχει βγει κάποιο λαβράκι.

Από την άλλη, το πραγματικό ερώτημα -που θα έπρεπε να ψάξει η Δικαιοσύνη- είναι ποιοι έδωσαν όλα αυτά τα χρήματα και έκαναν ζάμπλουτο κάποιον που δεν δικαιολογείται να έχει τέτοια περιουσία. Αυτό θα είχε ουσιαστικό ενδιαφέρον. Λέτε να το μάθουμε ποτέ; Πιθανότατα όχι.

Πέφτουμε από τα σύννεφα και κάθε φορά που πέφτουν βροχή οι σφαίρες της Greek Mafia. Οι Αρχές τούς ξέρουν όλους με τα πραγματικά τους ονόματα και τις διευθύνσεις, με τα παρατσούκλια, αλλά ως εκ… θαύματος κανείς δεν τους αγγίζει. Εκείνοι συνεχίζουν ανενόχλητοι να ελέγχουν τη νύχτα, να κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Και, βέβαια, συνεχίζουν να πλουτίζουν.

Και τα… θαύματα δεν αφορούν μόνο στους ποινικούς. Γίνονται καθημερινά, διαφημίζονται σε παρακμιακά Μέσα Ενημέρωσης. Εκατοντάδες ψευτοθαύματα σε διάφορες εκκλησίες ανά τη χώρα. Και ξαφνικά, βγαίνει ένας μητροπολίτης και καταγγέλλει ότι τα «θαύματα» στο ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό δεν είναι… αληθινά. Σοβαρά; Και ποια είναι αληθινά; Χοντρή μπίζνα κι αυτή. Γιατί κάθε «θαύμα» προσελκύει πιστούς. Και το πλήθος των πιστών σημαίνει… χρήμα.

Πέσαμε από τα σύννεφα και γιατί δύο τράπερ πλακώθηκαν στο ξύλο, οι ίδιοι και οι μπράβοι τους, σε εκδήλωση μουσικών βραβείων. Μιλάμε για «καλλιτέχνες» που διαφημίζουν μέσα από τα -υποτιθέμενα- τραγούδια τους όπλα, ναρκωτικά και γυναίκες ως εμπόρευμα. Προβάλλουν ως πρότυπο τη βία. Αλλά κανείς δεν μιλάει. Ούτε οι δικαιωματιστές ούτε οι αριστεροί αγωνιστές ούτε οι φιλελεύθεροι δεξιοί ούτε οι πραγματικοί καλλιτέχνες.

Τα πράγματα είναι απλά. Όσο το κράτος και οι πολίτες συνεχίζουμε να στρουθοκαμηλίζουμε τόσο θα… πέφτουμε από τα σύννεφα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου