Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Συσσωρευμένη αθλιότης...


Πριν από ένα χρόνο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκαλούσε σάλο με τη δήλωσή του πως η κυβέρνηση δολοφόνησε χιλιάδες πολίτες, αναφερόμενος στους νεκρούς της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με συνοπτικές διαδικασίες, τον είχε διαγράψει.

Πριν από λίγο καιρό, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την επιστροφή του Κουρουμπλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οπως αποδεικνύεται, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Προχθές, ο Αλέξης Τσίπρας -από το βήμα της Βουλής- είπε ακριβώς τα ίδια με τον Κουρουμπλή, τον οποίο είχε διαγράψει.

Και δεν είπε μια κουβέντα παραπάνω. Ας δούμε αναλυτικά τη δήλωσή του: «Ξέρετε, το χειρότερο είναι ότι δεν αλλάζετε μυαλά, παρά το γεγονός ότι έχετε στην πλάτη σας -έχω χάσει το μέτρημα-, αν δεν κάνω λάθος, κύριε υπουργέ, πάνω από 35.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους στην περίοδο της πανδημίας, πάνω από 35.000 νεκρούς, παρά το γεγονός ότι, όπως δήλωσε και ο κ. Τσιόδρας ο ίδιος, πριν από λίγες μέρες, έχετε αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Θέλω για άλλη μια φορά να αναρωτηθώ: αυτή η ατελείωτη αλυσίδα από χαμένες ανθρώπινες ζωές, άραγε ήταν ένα τυχαίο γεγονός; Ήταν μοιραίο να συμβεί;».

Δεν υπάρχουν πολλές ερμηνείες για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο μία ερμηνεία: πως η κυβέρνηση «δολοφόνησε» 35.000 Ελληνες.

Σε καμία χώρα στον κόσμο, ακόμα και σε αυτές που είχαν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, δεν έχει τολμήσει να πει κάτι αντίστοιχο οποιοσδήποτε πολιτικός της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει απύθμενο θράσος. Το ίδιο έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει.

Πριν από δέκα χρόνια, λοιδορούσε τους αντιπάλους του, τους αποκαλούσε «συνεργάτες των Γερμανών» ως τρόικα εσωτερικού και δεσμευόταν πως θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Στην πανδημία, ειρωνευόταν τα εμβόλια, κορόιδευε τους χρονικούς περιορισμούς των λοκντάουν και ισχυριζόταν πως θα την… εξαφάνιζε διά μαγείας.

Τώρα, καταγγέλλει την «ακρίβεια Μητσοτάκη» και υπόσχεται χρήμα, πολύ χρήμα. Λέει πως θα… εξαφανίσει την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό με… δύο κινήσεις.

Είναι ντροπιαστικό για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να βγαίνει και να κατηγορεί ως «δολοφόνο» την κυβέρνηση. Ποιος ξέρει τι ακόμα θα πει πλησιάζοντας προς τις κάλπες και ενώ βλέπει πως θα υποστεί δύο ακόμα βαριές ήττες.

Και, τουλάχιστον, σε αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο προσεκτικός. Γιατί έχει μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός, που ενώ γνώριζε για τους νεκρούς στο Μάτι, «έστηνε» σύσκεψη- τηλεοπτικό σόου και ρωτούσε πότε θα πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα…

Ας ακούσει τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων και όσων επέζησαν από την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Και, έστω και τώρα, ας ζητήσει μια συγγνώμη. Όχι, δεν έφταιγε για την τραγωδία. Έφταιγε, όμως, για την επικοινωνιακή διαχείρισή της!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου