Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο... Μπρό-εδρος Τσίπρας εξασφαλίζει την πρωθυπουργία στον Μητσοτάκη...


Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Αλέξη Τσίπρα. Από τη μία, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν πριν από μερικούς μήνες ήταν στα 360 ευρώ! Επιπλέον, η "καραμέλα" για τα υπερ-κέρδη των παρόχων ενέργειας έχουν καταχωνιαστεί σ΄ έναν... πάτο, καθώς από τη μία η κυβέρνηση πήρε καμιά 650αριά εκατομμύρια και τα μοίρασε με τη μορφή ενισχύσεων και επιδοτήσεων στους πολίτες και από την άλλη, η κατακόρυφη πτώση της τιμής του ρεύματος έχει κάνει ελαφρύτερους τους λογαριασμούς, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα τις απίστευτα υψηλές επιδοτήσεις των προηγούμενων μηνών.

Τα... κακά νέα για τον... Μπρο, απονευρώνουν το όποιο αφήγημα μπορεί να είχε στο μυαλό του για την οικονομία, όπου η σύγκριση με τον Μητσοτάκη, μοιάζει με σύγκριση ανάμεσα στον Μέσι και τον... Τραμπάκουλα! Οι επιδοτήσεις του ρεύματος τον Φεβρουάριο θα ανέλθουν στα 95 εκατ. ευρώ όταν το πεντάμηνο Σεπτεμβρίου 2022-Ιανουαρίου 2023, ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η κατακόρυφη πτώση της τιμής του αερίου στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα με τιμή υπολογισμού στον προϋπολογισμό τα 120 ευρώ, δημιουργεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος μαζί με τα άλλα "ψιλά", θα ξεπεράσει τα 1,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα... φράγκα θα είναι για μοίρασμα.

Η πορεία αποκλιμάκωσης των τιμών της ενέργειας αυξάνει τα περιθώρια όχι μόνο για συγκράτηση αλλά και μείωση των τιμών των προϊόντων που έχει ανάγκη η μέση οικογένεια. Αν μέσα στον Μάρτιο είναι εμφανής η μείωση των τιμών των βασικών αγαθών, τότε μαζί με τους χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, θα έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κοκτέιλ ειδήσεων για την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι ο Τσίπρας, θα φτάσει στις εκλογές και θα παρακαλεί να κάνουν το... θαύμα τους, ο Πούτιν και ο Ερντογάν!

Δυστυχώς, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα πεπραγμένα του και τα λεγόμενα του, έχει συμβάλλει έτσι ώστε η όποια αναφορά στο πρόσωπο του ως πρώην πρωθυπουργού, να καθίσταται... ύβρις!

Ο Τσίπρας, με τη συμπεριφορά του απαξιώνει ακόμη περισσότερο την προηγούμενη διαδρομή του και δυστυχώς, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα, παρά μόνο το κομματικό συμφέρον μιας παρέας πολιτικών τυχοδιωκτών που είναι βουτηγμένοι στην ανυποληψία και στη γελοιότητα. Δυστυχώς, αυτή η παρέα προτιμάται ακόμη από ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, κάτι που πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε ως χώρα...

Οι αντι-θεσμικές γελοιότητες Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης θα πάει στις εκλογές έχοντας τον αέρα του πρωθυπουργού που υποσχέθηκε και πραγματοποίησε ό,τι υποσχέθηκε, εν μέσω των δύο σοκ της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Ο Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, κάτι που γνωρίζουν όσοι έχουν καθαρή σκέψη και δεν είναι ποτισμένοι από το νεοκομμουνιστικό... δηλητήριο. Έχει θωρακίσει τη χώρα, έχει συνάψει κορυφαίες διεθνείς συμμαχίες και συμφωνίες, έχει καταστήσει την Ελλάδα ένα παγκόσμιο success story, λόγω των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης, της ταχύτατης αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους, του εκσυγχρονισμού του Κράτους, της προσέλκυσης επενδύσεων από παγκόσμιους κολοσσούς, αλλά και των πρωτοβουλιών που έλαβε εντός Ευρώπης (πλαφόν για το αέριο, συγκρότηση Ταμείου Ανάκαμψης κλπ.),

Ο ένας παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο άλλος στα... μπαράζ ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για να παραμείνει στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία!

Η χθεσινή συνέντευξη του Τσίπρα σε... παρέα "εκλεκτών" δημοσιογράφων για... ανένδοτο κατά της κυβέρνησης, δια της αποχής του ΣΥΡΙΖΑ από το κοινοβουλευτικό έργο, εξελίσσεται σε κωμική επιθεώρηση και δίνει πόντους στον Μητσοτάκη. Κατ΄ αρχάς, η γελοιότητα περί διάλυσης της Βουλής και διενέργειας εκλογών σε 21 μέρες, αντανακλά την πίεση και τον κακό χαμό που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός της Κουμουνδούρου, καθώς βλέπουν να έρχονται,,, άσχημα μαντάτα.

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο για τον Τσίπρα. Μάθαμε ότι πήρε ένα φάκελο που δεν είχε ονόματα, αλλά του τα... σφύριξε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί όλο το story των προηγούμενων μηνών, το οποίο παιζόταν μέσω φιλικά διακείμενου κυριακάτικου εντύπου που αποκαλύπτει παρακολουθήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Επιπλέον, το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι έβαλε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ένα πρόσωπο που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν δημοσιογράφος και ο λόγος της από το κανάλι που δούλευε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζει τώρα για τις... ανάγκες του κόμματος.

Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να ξεφτιλίσεις ένα κόμμα είναι να πάρεις έναν "ανεξάρτητο" δημοσιογράφο και να τον κάνεις εκπρόσωπο τύπου! Τα βίντεο που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με βάση τα λεγόμενα της κυρίας Τσαπανίδου, είναι πραγματική... μαχαιριά στο στομάχι. Αλλά, αυτά πρέπει να τα περιμένει κάποιος, όταν αποφασίζει να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Όποιος δεν θέλει να πάθει, προσέχει... Δυστυχώς, ο "Μπρο" έχει... νευριάσει πολύ και εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς προς το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία!

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να σταματήσει και θα γίνεται ολοένα και πιο οξεία, από τη στιγμή που ο Ανδρουλάκης έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι ο Τσίπρας στοχεύει στην πελατεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον, το ΠΑΣΟΚ κατάλαβε μετά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ότι ο Τσίπρας του στήνει παγίδα και αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τους... συντρόφους. Ως εκ τούτου, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους στην Κουμουνδούρου και υποπίπτουν συνεχώς σε ατοπήματα. Είτε μιλώντας για εκβιασμούς είτε ζητώντας εκλογές.

Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε ψυχολογικές καταστάσεις απελπισίας και φόβου. Ο φόβος αυτός ξεκινάει από την υπόθεση Καλογρίτσα και μπορεί να φτάνει έως τη... Βενεζουέλα. Βεβαίως, η μνήμη των ψηφοφόρων... φρεσκάρεται και από τις καταθέσεις συγγενών των θυμάτων του Ματιού, οι οποίες αποδεικνύουν ότι αυτή η τραγωδία φανερώνει πάνω απ΄ όλα την άρρωστη αντίληψη ενός πολιτικού εκτρώματος που ούτε Κράτος μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά πολύ περισσότερο, κατέφευγε σε απίστευτες μεθόδους συγκάλυψης και μετάθεσης ευθυνών, κατηγορώντας ακόμη και τα θύματα.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν επέδειξαν το 1% του ενδιαφέροντος για τους συγγενείς των θυμάτων στο δικαστήριο, σε σχέση με αυτό που επέδειξαν για τη "νεκρή Μαρία" στον Έβρο! Η αηδία είναι μικρή λέξη για να αποτυπώσει το πιο αποκρουστικό μοτίβο διακυβέρνησης που βίωσε η χώρα την περίοδο 2015-2019, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο στη Μεταπολίτευση...

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχή του κόμματος από την κοινοβουλευτική διαδικασία τα παίζει όλα για όλα, καθώς μέσα από τον γελοίο ακτιβισμό του πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τους... επαναστάτες της νεολαίας και διάφορα περιθωριακά τιμήματα του εκλογικού σώματος. Δεν σκέφτηκε όμως ότι με τέτοιες γελοιότητες τρώει κανονικό... delete από τη διεθνή κοινότητα, με εξαίρεση τους φίλους του Λούλα, Μαδούρο, Πούτιν και Ερντογάν. Είναι οι μοναδικοί που του έχουν απομείνει. Δεν έχει σκεφτεί καν το ενδεχόμενο ότι με τέτοιες... τραμπικής έμπνευσης ανοησίες, δεν θα τον λαμβάνει κανείς υπόψιν στο διεθνές στερέωμα. Πολύ περισσότερο δείχνει να καταφεύγει σε πράξεις απελπισίας, γιατί βλέπει ότι το κλίμα δεν τον... σηκώνει και έρχεται το... μοιραίο.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα, η σύγκριση λειτουργεί εις βάρος του και ταυτόχρονα έχει ξεγράψει ότι θα είναι πρωθυπουργός, όπως έγινε κατά τύχη το 2015. Γιατί αν νομίζει ότι με αυτές τις ανόητες ενέργειες στις οποίες προβαίνει, μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη οργανισμών, θεσμών, χωρών και ηγετών, μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ο κ. Τσίπρας έχει μπει στη λίστα των ανεπιθύμητων. Το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και μάλλον του έχουν διαμηνύσει από καιρό ότι περίπτωση συγκυβέρνησης με Ανδρουλάκη, δεν υφίσταται. Τα συμφέροντα που διακυβεύονται στη χώρα μας είναι τεράστια, ο Μητσοτάκης έχει τη στόφα ηγέτη παγκοσμίου εμβέλειας και η πρωθυπουργία ξεκινά από αυτόν και καταλήγει σ΄ αυτόν. Το ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά χωνεύει πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, τι παγίδα πάει να του στήσει ο Τσίπρας και πού βρίσκεται το συμφέρον της χώρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με τη γελοία απόφαση του να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα από τις εργασίες της Βουλής, έχει υπογράψει την πολιτική περιθωριοποίηση του. Δεν μπορεί να σταθεί, ενώ ο διεθνής παράγοντας δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να γίνει έρμαιο γελοίων καταστάσεων και "τερατογενέσεων"που οδηγούν σε βέβαιο... πόνο, όπως έγινε το 2015. Απλά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η εσχατιά της παρακμής στην οποία έχει περιπέσει ο... άχαστος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αυτή που κατοχυρώνει την πρωθυπουργία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ας ελπίσουμε ότι ο τελευταίος δεν θα... ξεχάσει τις "χρυσές" χορηγίες του πολιτικού του αντιπάλου και θα τον τιμήσει αναλόγως...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου