Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Τοξική πολιτική μπόχα...


Οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την τραγελαφική… κασσελακειάδα, έφεραν και κάτι θετικό στο πολιτικό σκηνικό. Αποκάλυψαν τις άγριες έως εμετικές επιθέσεις που κάνουν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια διάφορα τρολ του Διαδικτύου.

Έτσι, φάνηκαν και οι «καθοδηγητές» του τοξικού λαϊκισμού.

Από το πρωί έως το βράδυ, ό,τι κι αν κάνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη, πάντοτε υπάρχει μία απάντηση καταστροφολογίας ή σκανδαλολογίας, την οποία εκτοξεύουν με απίστευτη μεθοδικότητα οι «κρυφοί εργάτες» της Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού εσωκομματικού αγώνα, αλλά και μετά την επικράτηση Κασσελάκη, τα τρολ έβαλαν στο στόχαστρο την Αχτσιόγλου και όσους τολμούσαν να αρθρώσουν τη διαφωνία τους στο σύστημα του τσιπρο-πολακισμού.

Η ίδια η κ. Αχτσιόχλου μίλησε για συκοφαντία και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Μέσα Ενημέρωσης φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για «αρουραίους» του Διαδικτύου.

Η τοξική πολιτική μπόχα «χτύπησε» το κόμμα που βασίστηκε σε αυτήν για να ανέλθει στην εξουσία το 2015, αλλά και έκανε με τον ίδιο τρόπο αντιπολίτευση από το 2019 έως το 2023.

Βέβαια, τα στελέχη που τώρα διαμαρτύρονται εν εξάλλω όχι μόνο δεν είχαν πει κουβέντα για αυτή την τακτική «δολοφονίας χαρακτήρων» που συνέβαινε εδώ και μία δεκαετία, αλλά αντιθέτως την επικροτούσαν κιόλας.

Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως, πλέον, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι πείστηκαν για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» για να «χτυπήσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους προδότες, κουφάλες που θα εκτελούνταν σε κρεμάλες; Τους συνεργάτες του Σόιμπλε; Τους δωσίλογους «μενουμευρωπαίους»; Την ανύπαρκτη «μικρή Μαρία» στον Εβρο; Τα λοκντάουν που γίνονταν επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μισούσε» τους νέους και είχε κλείσει τα μπαρ; Και ένα σωρό άλλοι παραλογισμοί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως, ακόμα δεν έχουν καταλάβει γιατί κατέρρευσαν από το 31% στο 17%. Συνεχίζουν να επιμένουν και να επενδύουν στον πολακισμό. Με τις πυρκαγιές, με τις πλημμύρες, με τον Μπέο, με κάθε τι. Γι’ αυτό και δεν θα καταλάβουν πως θα συνεχίσουν τη φθίνουσα πορεία και θα καταλήξουν σε μονοψήφια ποσοστά. Ακόμα κι αν ο Κασσελάκης σπάσει τα κοντέρ στα social media και ξεπεράσει και τη… Μαίρη Συνατσάκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου