Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Η ψυχολογία του ολοκληρωτισμού και πώς προωθείται στους νέους


Κινέζοι και Ρώσοι ψυχολόγοι μελετούν και ήδη εφαρμόζουν τεχνικές εθισμού των νέων κυρίως σε ολοκληρωτικές ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές

Οι σύμβουλοι των Πούτιν και Χι Σιαοπίνγκ, βλέποντας τον διαγωνισμό της Eurovision, θα πρέπει να ήσαν πολύ ευχαριστημένοι.

Μετά την Αμερική, η γηραιά Ευρώπη κατακλύζεται και αυτή με τη σειρά της από την περίφημη κουλτούρα της «αφύπνισης» (woke) η οποία τελικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν θρησκευτικού τύπου εκφανατισμό, που ανάγεται σε παρανοϊκή ψύχωση. Και αυτή η τελευταία είναι από τις πιο επικίνδυνες ψυχώσεις που εύκολα καταλήγει στην πνευματική βία. Το παρανοϊκό ντελίριο εκφράζεται με ψευδο-επιχειρήματα που δημιουργούν λογικές αυταπάτες και αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι ψυχίατροι κάνουν λόγο για «εκλογικευμένη τρέλα».

Γύρω λοιπόν από την ιδεολογία της «αφύπνισης», παίζεται ένα τεράστιων διαστάσεων γεωπολιτικό παιχνίδι, με αβέβαιη για την ώρα έκβαση.

«Κινέζοι και Ρώσοι ψυχολόγοι, συνεπικουρούμενοι και από ισλαμιστές, πιστεύουν ότι ωριμάζουν οι ψυχολογικές συνθήκες στη Δύση για την πολιτιστική της κατάρρευση. Μια κατάρρευση η οποία θα οδηγήσει σταδιακά στην αποδοχή ενός νέου ολοκληρωτισμού ως τρόπου διακυβέρνησης, αλλά και αντίληψης του κοινωνικού γίγνεσθαι... Η πολιτική ορθότητα κάνει ήδη θραύση στις ΗΠΑ. Ηλθε η ώρα και για την Ευρώπη.

Προέχει όμως, αυτή η ίδια του νέου ολοκληρωτισμού να μπει για καλά στα κεφάλια των ανθρώπων, αρχίζοντας από τους νέους. Εκεί βρίσκεται το πεδίο μάχης, στο οποίο η ιδεολογία δεν έχει την ίδια έννοια με την κοσμοθεωρία. Είναι αντίθετα απαραίτητος ο νοητικός προγραμματισμός ο οποίος διευκολύνει την κυριαρχία στο πνεύμα δίχως τη χρήση βίας. Στην περίπτωση που μας αφορά η ιδεολογική κατήχηση είναι λιγότερο μπελαλίδικη από τις υποσχέσεις “παραδείσων”....». Αυτά τονίζει η Γαλλοσουηδέζα ψυχολόγος Αριάννα Μπελεράν, η οποία προσθέτει ότι το «Κίνημα» της αφύπνισης ενοχοποιεί τους νέους κυρίως για γεγονότα και ιδέες που τους είναι εντελώς άγνωστα.

Είναι αποκαλυπτική από την άποψη αυτή η μεγάλη επιτυχία των καθοδηγούμενων από Ιράν, Κατάρ και Τουρκία μαφιόζων ισλαμιστών της Χαμάς, να φέρουν στο διεθνές προσκήνιο τον αντισημιτισμό, ισοπεδώνοντας ταυτοχρόνως και την ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος. Προκαλώντας την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ σε έναν πόλεμο στον οποίον την νύφη θα πλήρωναν οι όμηροι Παλαιστίνιοι της Χαμάς στη Γάζα, οι μαφιόζοι «ηγέτες» της ισλαμικής οργάνωσης, έχουν καταφέρει σε διεθνές επίπεδο να καταστρέψουν την εικόνα του Ισραήλ, το οποίο για κάποια εκατομμύρια νέους συνταυτίζεται με τους ναζί που εξολόθρευσαν στα κρεματόρια εκατομμύρια Εβραίους!

Κατά τα λοιπά, είμαστε βέβαιοι ότι το 99% των διαμαρτυρομένων για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, αγνοεί τα πάντα από την ιστορία τους, δεν γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται η Παλαιστίνη και σίγουρα δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τους δημοκρατικούς «παραδείσους» του Ιράν, της Υεμένης και της Γάζας.

Υπό αυτή την έννοια, θα ήταν χρήσιμο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να χρηματοδοτεί τη Χαμάς με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφράζεται σε όπλα, να πληρώνει «εκπαιδευτικά» ταξίδια των «προοδευτικών» ψυχών στις παραπάνω «δημοκρατίες», οι οποίες από όσα γνωρίζουμε επιφυλάσσουν ιδιαίτερες περιποιήσεις σε όσους δεν γνωρίζουν τι ώρα είναι γυναίκες και πότε είναι άνδρες. Υποθέτουμε δε, ότι θα έχουν και ειδικά διαμερίσματα, για ομόφυλα ζευγάρια και άλλους τρανσέξουαλ τραγουδιστές ή τραγουδίστριες.

Όσο για τον νέο ολοκληρωτισμό, Κινέζοι και Ρώσοι ας μην ανησυχούν, είναι παρών στη Δύση και μάλλον καλπάζει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου