Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ο Μαυρογιαλούρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα λεφτόδεντρα !


Ως αμερικανοτραφής ο Κασσελάκης θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για ένα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα του Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά ποτέ όλους για πάντα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τον ιερό αυτόν κανόνα και επέστρεψε στη λογική των λεφτόδεντρων, τινάζοντας την «μπάνκα» στον αέρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «Ελεύθερου Τύπου», το δημοσιονομικό κόστος των παροχών που έχει υποσχεθεί ο Κασσελάκης ανεβαίνει στα 14,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή στα 58,6 δισεκατομμύρια για την τετραετία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι θα στείλει το «πακέτο» παροχών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Λογιστήριο για να το κοστολογήσει πλήρως, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, τα τελικά νούμερα δεν θα απέχουν πολύ από το αξιόπιστο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Πρόκειται για μία συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών από τον κ. Κασσελάκη, ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακόμα και στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ αγανάκτησαν με τις παροχές που ανακοίνωσε ο πρόεδρός τους, θεωρώντας ότι με τις ακραίες υπερβολές χάνεται κάθε ψήγμα αξιοπιστίας που είχε απομείνει στην Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τις παρεμβάσεις στην κλίμακα εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα η απώλεια των δημοσίων εσόδων ξεπερνά τα 3,3 δισεκατομμύρια, ενώ σε άλλα 6,5 δισ. υπολογίζεται το κόστος από τις προτεινόμενες μειώσεις του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Από το θα «καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ», που προέβλεπε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Τσίπρα, με τη γνωστή κατάληξη του επαχθούς τρίτου Μνημονίου, ο Κασσελάκης πέρασε το «παραμύθι» σε άλλο επίπεδο τάζοντας σχεδόν την «κατάργηση των φόρων».

Τα μέτρα που προτείνει δεν είναι απλώς ανεφάρμοστα, ούτε μόνο ο πιο σύντομος δρόμος προς τη χρεοκοπία, αλλά συνιστούν προσβολή σε βάρος της νοημοσύνης του ελληνικού λαού, εκτός εάν ο κ. Κασσελάκης νομίζει ότι οι πολίτες χορταίνουν με το «σανό» του παρελθόντος.

Οι υποσχέσεις του εκτός από κάλπικες είναι και ψευδείς, μέσα στην απεραντοσύνη των «ελαφρύνσεων» ο Κασσελάκης φάσκει και αντιφάσκει. Για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι η εφαρμογή της νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας που προτείνει και η οποία προβλέπει μηδενισμό του ελάχιστου συντελεστή φόρου εισοδήματος 9% που ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, καθώς και συντελεστές μειωμένους κατά 18,18% έως 54,5% για όλους τους φορολογουμένους με ετήσια εισοδήματα από 10.000,01 έως 80.000 ευρώ θα προκαλέσει απώλεια φορολογικών εσόδων ύψους μόλις… 124 εκατ. ευρώ!

Κι αυτό διότι -όπως προφανώς υπονοεί- η απώλεια εσόδων που θα προκύψει θα περιοριστεί από τις αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών που προτείνει για ετήσια εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ! Ομως, ετήσια εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ δηλώνουν ελάχιστοι φορολογούμενοι. Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ε.Τ.», επειδή η φορολογία είναι κλιμακωτή ακόμη και αυτοί οι ελάχιστοι φορολογούμενοι θα αποκομίσουν οφέλη από τις σημαντικές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα κλιμάκια μέχρι τις 80.000 ευρώ!

Ο ίδιος άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σημαντικές μειώσεις φόρου υπέρ του 99,8% των φορολογουμένων φυσικών προσώπων, δηλαδή για 6,5 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά. Ωστόσο, εάν διαιρέσει κανείς τα 124 εκατομμύρια ευρώ με τον αριθμό των 6,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών, τότε κάθε νοικοκυριό θα κερδίσει ετήσια μείωση φόρου… 19,07 ευρώ! Στην πράξη οι απώλειες θα είναι 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επειδή λοιπόν η κοροϊδία έχει πάει σε άλλο επίπεδο, οι πολίτες έχουν μία ευκαιρία στις 9 Ιουνίου να μαυρίσουν τον «Μαυρογιαλούρο» του ΣΥΡΙΖΑ που τάζει στους πάντες τα πάντα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου