Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Και νέα ...εντροπή του Αχελώου.!

"Ναι", υπό προϋποθέσεις, λέει στην εκτροπή του Αχελώου το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής των έργων που έχει καταθέσει το WWF.
Σύμφωνα με αυτές, η υλοποίηση της εκτροπής παραμένει ανοιχτή, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξαντληθούν οι δυνατότητες εξοικονόμησης νερού και κάλυψης των αναγκών του κάμπου της Θεσσαλίας από δικούς της υδάτινους πόρους.
Σύμφωνα με περιβαλλοντικές οργανώσεις, αν υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο τότε δεν θα υπάρχει λόγος εκτροπής.
Αναφορικά με το φράγμα της Μεσοχώρας, το οποίο αρχικά αποτελούσε τμήμα των έργων για την εκτροπή του Αχελώου, το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει ως υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 160 μεγαβάτ.
Ωστόσο, σε αυτό αντιδρούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής.
________
gianniotis: Πριν από 28 χρόνια ο Ανδρέας εξήγγειλε την εκτροπή του ποταμού, ο οποίος βεβαίως ουδέποτε ...εξετράπη. Συνεχίζει ωστόσο να παραμένει ένα πράσινο ...όραμα, το οποίο ξεχύνεται από τα πράσινα κανάλια στις κατάλληλες χρονικά στιγμές, και ...παφλάζοντας μέσα σε σαλόνια και σε λίβινγκ ρουμ, κοντεύει να πνίξει όλους εμάς τους ...ιθαγενείς.
Έμβλημα πασοκικής ασυνέπειας και ...αποκούμπι των εν Ελλάδι ..."σοσιαλιστών", οι οποίοι όταν στριμώχνονται, ή τον ..."Κυπριακό φάκελο" θα υποσχεθούν ότι ΘΑ ανοίξουν, ή την ...εντροπή του ποταμού θα εξαγγείλουν.!
Δέκα έξι (16) φορές ...εξετράπη μέχρι σήμερα αυτό το ποτάμι των ...στεναγμών, με πρώτη την επίσημη εξαγγελία ...εντροπής του από τον αείμνηστο Ανδρέας Παπανδρέου, πριν από πολύ λίγο καιρό.!!!
Τον Μάιο του έτους 1986 μ.Χ.
Και όταν τελικά το ...εκτρέψετε κύριοι πράσινοι σοσιαλιστές της ...ανάπτυξης, φτάξτε κι' ένα φράγμα καλού κακού.
Φτάνει νάναι από ...τσίπα.!

1 comments:

  1. Ελληνες
    ΔΕν ξεσηκωνεστε μ αυτο το εγκλημα???????????????
    Στο Συνταγμα χωρις δικη κι αηδιες, βαζω το σχοινι ...που παει αυτο?????τι φταινε τα παιδια??? ξυπνατε ανθρωποι δεν ειναι κατι απλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή