Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η Σουηδία αναγνωρίζει τη γενοκτονία Ποντίων-Αρμενίων-Ασσυρίων.

Έντονη δυσφορία από Τουρκία που ανακαλεί την τούρκο πρέσβη

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση, η Σουηδική βουλή αναγνὠρισε τη γενοκτονία των ποντίων, αρμενίων και Ασσυρίων/Συρριανών, παρουσία των εκπροσώπων τους.
Η πρέσβης των τούρκων Zergun Koruturk (photo) κάλεσε στο τηλέφωνο τον Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoglu να του το κοινοποιήσει.
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ήταν ήδη ενήμερος και πριν καν ακούσει τι έχει να του πει, την κάλεσε να τα μαζέψει και να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία.
Η απόφαση αυτή...αποτελεί σταθμό και δικαιώνει τους πολύχρονους αγώνες των λαών που σφαγιάστηκαν μαζικά από την οθωμανική Τουρκία.
Οι λαοί έχουν δικαίωμα στη σωστή αναφορά στη μνήμη και στην ιστορία.
Τέλος, η απόφαση αυτή οδηγεί στην ακύρωση προγραμματισμένου ταξιδιού του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Σουηδία στα τέλη Μαρτίου!
Η photo της Zergun Koruturk, είναι από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Σουηδία, όπου στο φόντο διακρίνεται ένα κάδρο του Κεμάλ Ατατούρκ.

2 comments:

  1. Χαιρετιζουμε κι ευχαριστουμε το Σουηδικο Κοινοβουλιο και τον Σουηδικο λαο που αναγνωρισαν την γενοκτονια του Ποντιακου Ελληνισμου,φερνωντας την αλαζονικη,υπερφιαλη κι αμετανοητη Τουρκια αντιμετωπη με τ'αμετρητα της στιγερα εγκληματα εναντιων τοσων και τοσων λαων.
    Εδω θα πρεπει να επισηνμανουμε οτι η αποφαση αυτη του Σουηδικου Κοινοβουλιου ηταν καθαρα-και προς τιμην τους-δικη τους πρωτοβουλια,χωρις καμια προσπαθεια του Ελληνικου κρατους,που απαξιωνει να προωθησει και να διεκδικησει τα δικαια και την ιστορικη αναγνωριση των δεινων του πολυπαθου Ελληνισμου.
    Δυστυχως φτασαμε στο σημειο οι Ελληνες να προσμενουμε απο ξενες κυβερνησεις,κρατη και λαους να κανουν αυτα που εχει καθηκον να κανει το Ελληνικο κρατος και οι εκαστοτε κυβερνησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προβοκατσια για να διαταραχθουν οι αριστες σχεσεις μας με τη... φιλη γειτονα χωρα! Ο κυριος υπουργος εξωτερικων και πρωθυπουργος ειμαι βεβαιος πως θα βαλει τους παλιο Σουηδους στη θεση τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή