Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το ΕΣΥ καταστράφηκε.! Το Ελληνικό κράτος παρέχει ιατρική περίθαλψη σε 1.000.000 ανασφάλιστους αλλοδαπούς

"Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρότι έχει βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν σώζεται από έκτακτα μέτρα των Ενόπλων Δυνάμεων", δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου [Βλέπε άρθρο] .
Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα της σώρευσης χρεών των νοσοκομείων.
Όπως αναφέρει, οι βασικές αιτίες που δημιουργούνται οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις από τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές είναι οι ακόλουθες:
α) "Το 40% των υποχρεώσεων αφορούν χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τα νοσοκομεία, που οφείλονται στη μη εξόφληση των νοσηλειών των ασφαλισμένων, λόγω οικονομικής δυσχέρειας του κλάδου περίθαλψης των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
β) Η χρέωση των πράξεων και των νοσηλείων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από τα νοσοκομεία είναι σε τιμές καθηλωμένες από το 1992.
γ) Οι τιμές των υλικών είναι αυξημένες, διότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.
δ) Το Ελληνικό κράτος παρέχει ιατρική περίθαλψη σε 1.000.000 ανασφάλιστους αλλοδαπούς και σε 200.000 'Έλληνες πολίτες καλυπτόμενους από την Πρόνοια χωρίς τα νοσοκομεία να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους".

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει πως η καλοπροαίρετη κινητοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι σε λάθος κατεύθυνση, καθώς, όπως υποστηρίζει, το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να μεταφερθεί το χρέος στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

11 comments:

  1. Τα στρατιωτικα νοσοκομεια εχουν κτιστει με κρατησεις των ανδρων των ενοπλων δυναμεων
    Πως θα νοσηλευεται ο πασα εις?
    Μπορω εγω να παρκαρω το αυτοκινητο μου στο παρκινκ της βουλης?
    Μπορω να παρω τη συνταξη μεγαλουπαλληλου των δεκο?
    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χαριστική βολή για το ετοιμοθάνατο ΕΣΥ είναι όλα αυτά τα λαθροσκούπιδα και οι συγγενείς τους (καραβάνια έρχονται από τις γειτονικές χώρες για νοσηλεία ) που έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εις βάρος των Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πρόσφατη επίσκεψη μου σε συγγενή μου σε Δ. Νοσοκομείο (Γενικό Κρατικό) είδα Αλβανούς σε θάλαμο και Έλληνες σε ράντζα στον διάδρομο. Οι απαιτήσεις τους δε ήταν εξοργιστικές! Το δε νοσηλευτικό προσωπικό τις ικανοποιούσε εις βάρος των Ελλήνων μην τυχόν και τους πουν ρατσιστές και υπό τον φόβο επεισοδίων κλπ
    Εύγε μας συνέλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι κομμα, ειναι συμμορια, με χαρακτηριστικοτερη φυσιογνωμια το παραφουσκωμενο τσιμπουρι τον παγκαλο, επισης μεγαλο ταλεντο, η κιτρινη πινεζα ο σημιτης, διακεκριμενοι επισης, ο μουλωχτος ο λαλιωτης, ο χαζοχαρουμενος ο γαπ, ο αλαφροχερης ο ακης, ο βουδας ο χαραλαμποπουλος, ο πορτοφολας ο μαντελης, ο "στρατηγος" ο τσουκατος, ο, ο, ο, ο, ενα απεραντο σκυλολοι, ενα πουταναριο, που απλα αποκαλυψε τον "πολιτισμο" που κουβαλαει ο μεσος ελληνας πολιτης, ο οποιος τους ανεδειξε και τους κρατησε 30 χρονια στην εξουσια...φτου σας φτου μας..καριοληδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΑ ΦΩΝΑΖΑ ΕΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ 5000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που τα κάνατε μπάχαλο θέλετε να κάνετε μπάχαλο και τα Στρτιωτικά Νοσοκομεία;
    Θα νοσηλεύονται και αλλοδαποί και ο κάθε ένας λαθραίος στη Χώρα μας;
    Και βέβαια κάνοντας κοινωνική πολιτική με τις πλάτες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (εισφορές κρατήσεις απο τον μισθό τους)θα έχουν πρόσβαση οποιοι θέλουν.
    Είστε αχαρακτήριστος κύριε υπουργέ με τέτοια απόφαση.
    Λέω να έρθω και να κάνω τζάμπα διακοπές στο σπίτι σας και θέλω να μου παρέχετε όλες τις ανέσεις.
    Ειναι πρέπον και σωστό να το ζητώ αυτό απο εσας; Θέλετε να με φιλοξενήσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένα σχόλιο για τον αρπάχτρα τον Αβραμόπουλο που τα διάλυσε όλα με τις κατευθείαν αναθέσεις, δεν βλέπω.

    Το ΠΑΣΟΚ του την χαρίζει για να μην πάθει ζημιά ο συνεταίρος Τρελλαντώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΜΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΡΟΙΣΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ. ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΟΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΜΗΚΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΟΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ.

    ΜΗΝ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΧΑΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η νοσοκομειακή περίθαλψη σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ δεν καλύπτεται υποχρεωτικά από τα ασφαλιστικά ταμεία
    ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Από το http://anopetra-eleos.blogspot.com/2010/06/blog-post_2762.html

    Εξαιρούνται οι ΛΑΘΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε μήνα γίνεται κράτηση, στη στρατιωτική μου σύνταξη, 83 ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Δημοσίου και ταυτόχρονα άλλα 7 ευρώ υπέρ ΝΙΜΙΤΣ. Δεν πειράζει αφού τα θέλαμε τα πάθαμε.
    ΓΑΠ πάρτα όλα μην αφήσεις τποτα. Έτσι κι' αλλιώς θα σε θυμούνται ως τον καταστροφέα των εργαζομένων. Δεν έχει νόημα λοιπόν να κάνεις σκόντο.
    Πάρε και τα σώβρακα από τους δήθεν τσαμπουκάδες έλληνες. Το μέλλον της Ελλάδος είναι οι πακιστάνοι, οι πούστηδες και οι πουτάνες.
    Άντε και η Αλ Σάλεχ η πρώτη γυναίκα αρχηγός της αστυνομίας.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. prin 2 mines genise i nifi mu sto areteion .4 krewatia .2 alwaneze kie mia ukraneza.fewgontas emis ....alli mia alwaneza ...mas dulewune ...pu pigan ta lefta ....den nomizo i allodapi na plirosane .mallon plirothikane adra gia ton toketo ...me plasi lixiarhiki praxi....genas...gia to epidoma ....pu pigan ta lefta....

    ΑπάντησηΔιαγραφή