Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Παρελθόν και Μέλλον

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ανεδείχθη Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους από τις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής. Μετά από μακρά πολιτική σταδιοδρομία, η άνοδος στο ύπατο αξίωμα θα ικανοποιούσε και τον πλέον φιλόδοξο άνδρα. Μόνο που στο αξίωμα αυτό δεν επιτρέπονται παλαιοκομματικές ενέργειες και προκαταλήψεις. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι όλων των Ελλήνων. Δεδομένου όμως ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει μακράν εμπειρία στα θέματα της προεδρίας και είναι κάτοχος του Συνταγματικού και του Διοικητικού Δικαίου, πιστεύουμε και ευχόμεθα, να διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην λειτουργία του πολιτεύματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ενώ οι Ευρωπαίοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την τύχη της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός και τα περισσότερα στελέχη της κυβερνήσεως, διαδηλώνουν την βεβαιότητα ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και μάλιστα συμφέρουσα στην Ελλάδα. Πάντως οι μεταβαίνοντες στο εξωτερικό εκπρόσωποι της τελευταίας δεν φαίνεται να υπολογίζουν την ενόχληση που προκαλούν στα μέλη του Eurogroup, με το να ταξιδεύουν κάθε τόσο στις Βρυξέλες και να μην προάγονται οι διαπραγματεύσεις σε συγκεκριμένη συμφωνία. 

Αυτό απεκάλυψε σε κάποια στιγμή ο κ. Juncker, ο οποίος είπε ότι αγαπώ την Ελλάδα και έχω χάσει πολλά Σαββατοκύριακα απασχολούμενος με τα προβλήματά της, χωρίς να έχω ακούσει από τους Έλληνες, ούτε ένα ευχαριστώ. Το αυτό θα λέγουν ασφαλώς και τα άλλα μέλη του Eurogroup που ασχολούνται κάθε τόσο με τα προβλήματα της Ελλάδος. Την ανθρώπινη αυτή πλευρά και τη σημασία της καλόν θα ήταν να σταθμίσουν δεόντως οι αρμόδιοι της κυβερνήσεως. 

Τα μέτρα των δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, έχουν ανακουφίσει πολλούς πολίτες, οι οποίοι επιτέλους μπορούν να προσέρχονται στα αστυνομικά τμήματα, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους κλείσουν στο κρατητήριο, για οφειλές πέντε και έξι χιλιάδες ευρώ προς το Δημόσιο. Και το ερώτημα είναι ότι οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., δεν ήταν δυνατόν να δεχθούν και να εφαρμόσουν τα ίδια μέτρα και να αρνηθούν τις απάνθρωπες περικοπές μισθών και συντάξεων; Αλλά ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών όλων των κυβερνήσεών της, με μόνη προϋπηρεσία λέκτορος στο ΠΑ.ΠΕΙ., ήξερε να πιέζει τους συνταξιούχους, πολλοί των οποίων μάλιστα επίστευαν, ότι μένει απαθής καταδικάζων αυτούς στον εκ της λιτότητος θάνατο. 

Η αψυχολόγητη έκφραση του κ. Καμμένου, «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τις διαπραγματεύσεις θα το κάνουμε Κούγκι», κατέπληξε πολλούς πολίτες. Μετά την συνάντησή του με τον κ. πρωθυπουργό, ο οποίος μάλλον του συνέστησε ψυχραιμία, είπε: «Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα προσκυνήσουμε, δεν θα αλλοιώσουμε την εντολή του λαού. Δεν μπορεί να συνεχίσει η εξαθλίωση ούτε τα μέτρα που οδηγούν στην φτωχοποίηση των Ελλήνων». Περαιτέρω δε είπε, «μπορεί να μην έχουν ανατιναχθεί κάποια κανάλια κοντά στον Πειραιά, αλλά έχει ανατιναχθεί η ελληνική οικογένεια»! 

Αν ο κ. Καμμένος συνεχίσει τις δηλώσεις με την αυτήν ελευθεροστομία, υπάρχει ο κίνδυνος, ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να αποκτήσει αυτοδυναμία να καταφύγει σε νέες εκλογές, με επιζήμιες συνέπειες στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. 

Τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης έχουν αποσπάσει την προσοχή των λαών και των κυβερνήσεων από το μέγα κίνδυνο της επεκτάσεως των «Τζιχαντιστών», οι οποίοι δεν αρκούνται μόνον σε ομαδικές εκτελέσεις δια σφαγής πολλών ομήρων, αλλά αφαιρούν από τα πτώματα αυτών ζωτικά όργανα και τα πωλούν για χρηματοδότηση των ανταρτικών ομάδων τους. Δώδεκα ιατροί, που αρνήθηκαν να αφαιρέσουν όργανα από προσφάτως εκτελεσθέντες, εσφάγησαν επί τόπου. Οι αγριότητες αυτές, όμοιες των οποίων ουδέποτε εγνώρισαν οι άνθρωποι, θα έπρεπε να έχουν συγκλονίσει όλα τα λεγόμενα πολιτισμένα κράτη και να έχει αποφασισθεί η από κοινού εξολόθρευση του ισλαμικού κράτους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου