Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Στον Πρόεδρο η διπλή πρόταση...


Η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε σε βάθος τον κ. Παπούλια για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας, την προστασία των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης και την ανάγκη να πάει η Ελλάδα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, αυτό της πράσινης ανάπτυξης.
Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους να έχουμε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι αυτή την κατάσταση ανομίας, διαφθοράς, σπατάλης του δημόσιου πλούτου και πελατειακών σχέσεων.
Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι η πολιτεία τον προστατεύει, είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε επίσης ότι η χώρα βιώνει μια βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, μια κρίση αξιών και αξιοπιστίας και αν αυτή η κατάσταση παραταθεί η κρίση θα βαθαίνει.
Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρότασή του για εκλογές και για τη στήριξη προς το πρόσωπό του εφόσον επιθυμεί να έχει δεύτερη θητεία.
Τη βεβαιότητα ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός διάλογος σε μια δύσκολη περίοδο, εξέφρασε ο Κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Παπανδρέου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου