Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

A. Παπαρήγα: Η κρίση οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.


Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα κήρυξε η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά την εναρκτήρια εισήγησή της στην πρώτη ημέρα των εργασιών του 18ου Συνεδρίου του κόμματος.
Η κ. Παπαρήγα άσκησε δριμεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις θέσεις που εκφράζουν σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας.

Κριτική σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας για την οικονομική κρίση, η κ. Παπαρήγα τη χαρακτήρισε ως «κρίση που οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής», συμπληρώνοντας ότι «τόσο η κυβέρνηση της NΔ όσο και το ΠAΣOK, με διαφορετικές φράσεις και συνθήματα, λένε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η μέγιστη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, όλων των "παραγωγικών δυνάμεων", ώστε η κρίση να περάσει όσο γίνεται πιο ομαλά.
Tην ίδια ώρα, οι επιλογές και οι προτάσεις τους έχουν δύο βασικά αλληλοσυνδεόμενα χαρακτηριστικά: μέτρα για την εξασφάλιση όσο γίνεται της πορείας της κερδοφορίας και μέτρα-"ασπιρίνες" για την ακραία φτώχεια».

Πυρά κατά ΣΥΝ

Αναφερόμενη στα γεγονότα που σημάδεψαν τον περασμένο Δεκέμβριο, η γ.γ. του ΚΚΕ άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού και αντικομμουνισμού, αξιοποιώντας ηγετικά στελέχη του οπορτουνισμού που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να μεταλλάξουν το KKE με τη διάσπαση του 1968.
Σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν κατηγορούσε το KKE για "επαναστατική γυμναστική", προχώρησε σε ανοιχτή υποστήριξη της δράσης των κουκουλοφόρων, αναγορεύοντας, μάλιστα, σε σύγχρονα όπλα της νεανικής εξέγερσης την πέτρα και την κουκούλα».

Εκλογές

Επίσης, μιλώντας για τις ευρωεκλογές, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «η μάχη των ευρωεκλογών, αν μάλιστα προηγηθεί των εθνικών εκλογών, πρέπει να αποτελέσει το εργατικό, αγροτικό και λαϊκό εφαλτήριο για ένα αποφασιστικό πλήγμα-ρήγμα στο συνολικό ποσοστό της NΔ και του ΠAΣOK, με μεγάλες απώλειες σε ψήφους και των δύο μαζί.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η μάχη των εθνικών εκλογών είναι επίσης μπροστά μας, αφού, με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξαντλήσει την 4ετία η κυβέρνηση».
Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «από τώρα είναι επίσης φανερό ότι θα σηκωθεί πολλή σκόνη για να "στραβώσει" μάτια με το σύνθημα "αυτοδυναμία ή χανόμαστε, αυτοδυναμία για να μην μπούμε στη δήθεν περιπέτεια μιας νέας εκλογικής μάχης"».

1 comments:

  1. Κόψτε φάτσα ηγέτη που θέλει να κυβερνήσει. Αυτή βρίσκεται 100 χρόνια πίσω απο την εποχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή