Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Έκκληση Μολυβιάτη προς τους πυρόπληκτους...


Εκκληση προς τους πυρόπληκτους που δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση για ανακατασκευή καμένων σπιτιών απευθύνει ο επικεφαλής του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών κ. Πέτρος Μολυβιάτης.
Ο κ. Μολυβιάτης μάλιστα εξήγησε ότι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα διευκολυνθούν και εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης των καμένων σπιτιών.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, έχουν υποβληθεί 1.425 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί 1.139, ενώ αυτή τη στιγμή ανακατασκευάζονται δωρεάν 788 σπίτια που κάηκαν ολικώς ή μερικώς το καλοκαίρι του 2007.
Από τη στιγμή που εγκρίνεται μία αίτηση καταβάλλεται αμέσως η πρώτη από τις τρεις δόσεις της χρηματοδότησης.
Χάρη στη γενναιοδωρία 92.000 δωρητών έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 205.297.228 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 60.006.018 ευρώ.
Το υπόλοιπο σήμερα είναι 145.291.210 ευρώ και το ποσό που θα περισσέψει μετά την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης σπιτιών θα αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τη βούληση των δωρητών, για αντιμετώπιση αναγκών που αποτελούν συνέπεια των πυρκαγιών.
Θα κατευθυνθούν δηλαδή σε έργα υποδομής των πυρόπληκτων περιοχών ή σε προγράμματα πρόληψης.
Το Ειδικό Ταμείο, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Γραφείων Μελετών, προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και βράβευσε 15 μελέτες πρότυπων κατοικιών, οι οποίες είναι στη διάθεση των πυρόπληκτων δωρεάν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου