Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Επιχειρήματα χωρίς απαντήσεις...


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν υποθέσουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στον κόσμο – οι συνεχιζόμενες καταρρεύσεις κολοσσών στις ΗΠΑ, η ασυμφωνία και οι αντεγκλήσεις στους κόλπους της Ε.Ε., η απροθυμία των ηγετών του κόσμου να αποδώσει ευθύνες στους πραγματικούς υπευθύνους – δεν γίνονται αντιληπτά στον εσωτερικό μας μικρόκοσμο, μπορούμε ανενόχλητοι να συνεχίζουμε να παραγγέλνουμε γκάλοπ για το ποιος προηγείται στην Ελευσίνα, στην Αγία Βαρβάρα και στην Πλατεία Κολωνακίου.
Το γελοίο είναι πως δεν πιστεύουν μόνον αυτοί που παραγγέλνουν τα γκάλοπ ότι είναι οι καταλληλότεροι να λύσουν τα προβλήματα.
Εξίσου γελοίο είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πιστεύουν πως θα αντιμετώπιζαν καλύτερα ό,τι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ο Ομπάμα, ο Σαρκοζί, ο Μπράουν και η Μέρκελ.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή
ότι έρχεται με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες.
Εφυγε κανείς Ευρωπαίος ηγέτης με γεμάτα χέρια από τις Βρυξέλλες και δεν το μάθαμε;
Είπε κανείς ότι ο πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες «για να φέρει»;
Σε άλλη περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την κυβέρνηση επειδή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε αρνητική για την Ελλάδα έκθεση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου στηλιτεύεται η άρνηση της χώρας μας να αποδεχθεί την ύπαρξη μειονοτήτων στο έδαφός της.
Στην πραγματικότητα, τέτοιες εκθέσεις εμφανίζει κάθε χρόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Την αρχή μάλιστα έκανε το 1990 το πρώην στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Μπρέιντι Κίσλινγκ, όταν για πρώτη φορά έγινε λόγος για ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας.
Πρόκειται για το πρόσωπο που με κάθε ευκαιρία δίνει συνεντεύξεις και καλείται να μιλήσει επί παντός επιστητού, λες και αποτελεί ένα είδος «γκουρού», του οποίου η γνώμη έχει υποχρεωτικά βαρύνουσα σημασία.
Το δε 2002 στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έγινε λόγος για ενδεχόμενο χτύπημα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ από τους ψηφιακούς χάρτες του ΝΑΤΟ απαλείφονταν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, επειδή, κατά το Στέηιτ Ντιπάρτμεντ, «δεν υπάρχουν συνθήκες κοινώς αποδεκτές από τις δύο χώρες για τον καθορισμό των συνόρων στο Αιγαίο»!
Φυσικά, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αν δεν λαμβάνει τις κατάλληλες απαντήσεις
...

2 comments:

  1. Λυπαμαι, αγαπητε μου Γιαννιωτη, αλλ αν ενθυμουμαι καλως, η εριτιμος συντακτρια του ως ανω κειμενου, ειναι θυγατηρ, του παλαιου και αμετανοήτου Κομμουνιστου, Ιωαννου Βουλτεψη,
    που μαζι με αλλους εαμοβουλγαρους
    ( ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ- ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ) και αλλοι, προσπάθησαν να εμπλέξουν στο ατυχημα του καμμουνιστου βουλευτου, ονοματι Λαμπρακη,αξια τεκνα της Πατριδος, οπως ΜΗΤΣΟΥ,
    ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ και αλλα χρυσα ΠΑΙΔΙΑ
    της εποχης.
    Να προσεχεται την 5η φαλαγγα...
    ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ...

    ΦΟΝ ΓΙΟΣΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου ΦΟΝ ΓΙΟΣΜΑΣ (7:35μμ).
    Εφόσον απευθύνεσαι σε μένα, οφείλω να σου απαντήσω και να σου πω ότι δεν γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες για την εν λόγω κυρία, αλλά και δεν μπορώ επίσης να δεχθώ ότι οι λεπτομέρειες αυτές - εφόσον βεβαίως ευσταθούν - θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ αιτία φίμωσής της.
    Προσωπικά δέχομαι και σέβομαι τις γνώμες όλων, φτάνει αυτές να κινούνται σε πλαίσια απόλυτου σεβασμού προς τον αναγνώστη.

    Με φιλία και εκτίμηση.
    Καλό σου βράδυ.
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή