Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Αυστραλία: 20 χρόνια κάθειρξης σε ομογενή για βιασμούς.


Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε δικαστήριο της Μελβούρνης έναν 45χρονο ομογενή τον οποίο ο δικαστής χαρακτήρισε "ευφυή εκμεταλλευτή".
Πρόκειται για τον Γιώργο Βαλάσση ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του σε μια σειρά κατηγοριών και βιασμό γυναικών, νάρκωσή τους κ.α.
Θύματα του Βαλάσση ήταν ''ευάλωτες'' γυναίκες, κυρίως χρήστες ναρκωτικών, τις οποίες κακοποιούσε σεξουαλικά όταν αυτές δεν ήταν σε θέση να αντιδράσουν.
"...Θα σε καταδίκαζα σε 25 χρόνια φυλάκιση για τα σοβαρά εγκλήματά σου αν δεν ομολογούσες την ενοχή σου..." του είπε ο δικαστής Ρόμπερτ Όσμπορν.
Ο δικηγόρος του Βαλάσση, υποστήριξε ότι τα θύματα του πελάτη του έκαναν χρήση ναρκωτικών και είχαν προηγούμενες καταδίκες και για αυτό τον λόγο η μαρτυρία τους δεν είχε μεγάλη βαρύτητα.
Το δικαστήριο απέρριψε όμως τον ισχυρισμό αυτό.
"...Κανείς δεν νομιμοποιείται να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες που κάνουν χρήση ναρκωτικών ή έχουν καταδικαστεί..." είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.
Ο Βαλάσσης ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή 16 χρόνια πριν έχει δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης, έχει κι άλλες καταδίκες στο ενεργητικό του.
metropolis

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου