Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Μπράουν και Ομπάμα θα βάλουν την Τουρκία στην Ε.Ε.


Η βρετανική κυβέρνηση επανέλαβε την υποστήριξή της στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την επομένη παρόμοιων δηλώσεων που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
"...Η Τουρκία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της διαδικασίας της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, είναι σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση ένας κυρίαρχος παράγοντας στις μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας, στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...", δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
Υπενθυμίζεται ότι από την Πράγα ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ ο γάλλος πρόεδρος αντιτέθηκε σε αυτό και γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε επιφυλάξεις.

1 comments:

  1. δεν εχουν τοσο μεγαλη δυναμη για να το κανουν αυτο. ουτως η αλλως η τουρκια μετατρεπεται απο κοσμικο σε ισλαμικο κρατος, οποτε το εργο αγγλιας - αμερικης θα γινει ακομα πιο δυσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή