Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον Κυριακού...


Σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών καταδικάστηκε ο πρόεδρος του ΑΝΤ1, Μίνωας Κυριακού, από το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου για παράνομα κτίσματα στον αιγιαλό του Άγιου Αιμιλιανού, στην περιοχή της Ερμιόνης.
Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον πρόεδρο του ΑΝΤ1 είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακού κρίθηκε ένοχος για την παράνομη κατασκευή δυο κτισμάτων 170 τ.μ, μιας πέργκολας 200 τ.μ, και μιας προβλήτας παραβιάζοντας το νόμο περί αιγιαλού και καταπατώντας δημόσιους χώρους.
Ο κ. Κυριακού είχε καταδικαστεί ερήμην του πριν ενάμιση χρόνο για την ίδια υπόθεση.
Τότε του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 ζήτησε αναστολή της εκτέλεσης της ποινής, ενώ η Ολομέλεια των Εφετών του είχε επιβάλλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Καθημερινή", ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου ζήτησε την ενοχή του προέδρου του ομίλου ΑΝΤ1 και εισηγήθηκε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς τον Μάιο του 2008 κατεδάφισε τα παράνομα κτίσματα.
Παρόλαυτά, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι ο κ. Κυριακού δεν κατεδάφισε τα αυθαίρετα κτίσματα στην πρώτη αυτοψία που είχε διαταχθεί, αλλά συμμορφώθηκε κατά τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη.
i-live-gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου