Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Λάβρος κατά της ΕΡΤ ο Απόστολος Κακλαμάνης.


Δευτέρα 27 Απριλίου 2009
-------------------------------
Αστραψε και βρόντησε ο Απόστολος Κακλαμάνης εναντίον της ΕΡΤ στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ "πρώτη γραμμή" του Οικονόμου και Λυριτζή.
Κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι εκτελούν γραμμή της διοίκησης της ΕΡΤ και δήλωσε ότι δέν είναι διατεθιμένος να "...παριστάνει τη μαριονέτα σε ένα θέμα που αφορά τη συνάντηση "Καραμανλή - Μπαρόζο..."
Και αυτό, γιατί άλλο ήταν το θέμα και άρχισαν να εξετάζουν.
Το θέμα της συνάντησης Μπαρόζο Καραμανλή, το απαξίωσε πλήρως
Δέν δέχθηκε ο κ Κακλαμάνης να μήν κάνει την κριτική που ήθελε, όπως προσπάθησαν να επιβάλλουν οι δημοσιογράφοι.
Αποκάλεσε δέ την ΕΡΤ "...κομματικό μποστάνι της ΝΔ..."
kraxtis-gr.blogspot.com.

1 comments:

  1. Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις

    ΥΠΕΣ
    Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008
    Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις». Η εγκύκλιος εστάλη προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων και όλων των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των Υπουργείων, όλες τις Περιφέρειες και όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.
    Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
    Θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις»
    Το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή το πρακτικό Συνεδριάσεως (αρ. πρ.26/2007) του Τριμελούς Συμβουλίου για τον έλεγχο της συμμόρφωσης της Διοίκησης σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων, απέστειλε την αρ. πρωτ. ΔΟΑ/Φ.Ο1/οικ.22133/23-8-2008 εγκύκλιο προς όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας την υποχρέωση τους για πλήρη και έγκαιρη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικείες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει.
    Μετά την έκδοση και αποστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών νεότερου πρακτικού Συνεδριάσεως (αρ. πρ.74/2008) του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο διαπιστώνεται για ορισμένες υπηρεσίες συνεχιζόμενη παράλειψη ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης ή πλημμελής συμμόρφωση της Διοίκησης σε ακυρωτικές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου την υποχρέωσή σας για πλήρη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις και έγκαιρη εκτέλεσή τους.
    Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση προς τις εν λόγω αποφάσεις αφενός αποτελεί Συνταγματική επιταγή (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) και αφετέρου ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 3086/2002.
    ….. κλπ κλπ

    Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε,

    Επειδή έχουμε χορτάσει στα παχιά λόγια σας, παρακαλώ πολύ εξηγήστε στον ελληνικό λαό, γιατί μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει εφαρμόσει τις εναντίον της εκδοθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας υπ' αριθ. 2023/2003, 73/2005, 3554/2006, 3555/2005, 2307/2008 και 2308/2008;

    Μήπως η εγκύκλιος δεν αφορά τις παρανομίες που διαπράττουν τα επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;
    Και στην περίπτωση αυτή γιατί μας ζαλίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κοροϊδίες σας;

    Αφού με τον τσαμπουκά οι Υπουργοί σας δεν εφαρμόζουν δυσμενείς γι' αυτούς ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή