Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ένωση Δικαστών - Εισαγγελέων: Στο στόχαστρο και πάλι η Δικαιοσύνη...


Σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για επιθέσεις κατά εισαγγελέων από πολιτικά πρόσωπα και μερίδα ΜΜΕ εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Σχολιάζοντας επισημάνσεις βουλευτών για τον ανακριτή Απόστολο Ζαβιτσάνο που χειρίστηκε την υπόθεση Παυλίδη και δηλώσεις σε βάρος του ανακριτή Νικόλαου Ζαγοριανού, που χειρίζεται την υπόθεση της
Siemens η Ενωση σημειώνει πως η δικαιοσύνη είναι και πάλι στο στόχαστρο και προσθέτει τα ακόλουθα:

"...Επιθυμούμε:
α) να βεβαιώσουμε, για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό, ότι οι δικαστές του, επιτελούν το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σεβόμενοι την Συνταγματική τους θέση και την κοινωνική τους αποστολή.
β) να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Δικαιοσύνη δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις και δεν είναι διατεθειμένη να αποτελεί άλλοθι ουδενός και για ουδέν και συνεπώς, ζητούμε να μας αφήσουν ήσυχους να επιτελούμε απερίσπαστοι το έργο μας.
γ) να δηλώσουμε κατηγορηματικά, ότι οι απόπειρες χειραγώγησης, οι απειλές και οι απαξιωτικές εκφράσεις δεν μας αγγίζουν. Απλώς, μας αφήνουν αδιάφορους και
δ) να ζητήσουμε από όλα τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) να γνωστοποιήσουν ολόκληρη την ανακοίνωσή μας αυτή, με τον προσήκοντα τρόπο, στους πολίτες..."

Παράλληλα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ Ν. Σαλάτας, αναφορικά με την υπόθεση της Siemens σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

"...Ατυχώς η έκδηλη προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης από ορισμένους, κατεξοχήν και απροκαλύπτως τα τελευταία χρόνια, κυρίως επί υποθέσεων με πολιτικές προεκτάσεις, έχει δημιουργήσει ένα σύννεφο υποψιών, όσον αφορά την κατά νόμο και το σύνταγμα επιτέλεση του δικαιοδοτικού έργου εκ μέρους των ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων..."
naftemporiki

2 comments:

  1. Μακάρι η φετινή Ανάσταση, να σηματοδωτήσει και την Ανάσταση του Ελληνισμού. Είθε οι αγώνες των Μακεδονομάχων, των Βορειοηπειρωτών, των Κυπρίων και όλων των αλύτρωτων αδελφών μας να δικαιωθούν. Κάθε εκτοπισμένος Έλληνας να επιστρέψει στο σπίτι του και η Ελλάδα ν’ αποκτήσει επιτέλους το κλέος και τη δόξα που της αξίζει.
    Είθε ν’ ανατήλει ο δικός μας ήλιος, ο ήλιος του Λεωνίδα και του Αλεξάνδρου, ο ήλιος του Σωκράτη και του Λιαντίνη, ο ήλιος του Ελύτη και του Ρίτσου, του Δραγούμη και του Περικλή Γιαννόπουλου, της Μπουμπουλίνας και του Παλληκαρίδη, ο ήλιος του Αυξεντίου και του Μπότσαρη, ο ήλιος της Βεργίνας, να μας φωτίσει, να μας θυμίσει από πού ερχόμαστε για να καταλάβουμε πού πρέπει να πάμε, για να φέρει τη δικαιοσύνη που εδώ και αιώνες ψάχνει ο Ελληνισμός.
    Καλή λευτεριά αδέλφια… Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή