Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Κίνηση αντιπερισπασμού από τους "πράσινους κλέφτες"


Το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι το σκάνδαλο της Siemens θα δημιουργήσει πράσινα ...κελιά, και για το λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου καθ' υπόδειξη των υποβολέων, του καταφεύγει σε κίνηση αντιπερισπασμού για σύσταση δήθεν προανακριτικής επιτροπής, όσον αφορά την διερεύνηση του καταπράσινου και πρωτοφανούς για τα Ελληνικά χρονικά σκανδάλου της Siemens, από το οποίο το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να "χρεωθεί" αρκετούς ...κλέφτες και μιζαδόρους της περιόδου της δικής του διακυβερνήσεως, ώστε να απειλείται με "συμψηφισμούς" που ίσως εξουδετερώσουν το νυν φερόμενο πολιτικό και ηθικό του πλεονέκτημα...
Κι' όλα αυτά στο δρόμο προς τις εκλογές, μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων, και σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, κινούνται στην κυριολεξία επί ξυρού ακμής, λόγω της υπόθεσης "Παυλίδη" απ' την οποία η κυβέρνηση κινδυνεύει να απωλέσει την συνταγματική αρχή της δεδηλωμένης.
Κι αν στη ΝΔ δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για τον τέως υπουργό Αιγαίου, "καταδικασμένοι" στην αναμονή του πορίσματος της προανακριτικής στις 27 Απριλίου, αφού είναι περίπου αδύνατον για τους Νεοδημοκράτες βουλευτές - μέλη της να αγνοήσουν πιθανή ψήφο παραπομπής κατά του τέως, απ' τους συναδέλφους των της μειοψηφίας, στο ΠΑΣΟΚ... κάνουν ό,τι μπορούν για να εμφανιστούν ότι παίρνουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία για τον κολασμό των "δικών τους μιζαδόρων" απ' των Γερμανικό κολοσσό με την επαναφορά της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής...
Πρόκειται ασφαλώς για κίνηση Αντιπερισπασμού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος γνωρίζει ότι τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή και ότι δεν κερδίζει ο ίδιος μέχρι στιγμής, άρα πρέπει να... συνεχίσουν να χάνουν οι αντίπαλοί του και με πράσινους "τέως" στα κελιά, αυτό είναι αδύνατον να γίνει...
Π.Ν.

9 comments:

  1. Καταρχήν, για να τα λέμε όλα με το όνομά τους, ξεκινάτε από λάθος βάση.
    Δεν είναι κίνηση αντιπερισπασμού. Αν ήταν έτσι δεν θα είχε ζητήσει άλλες δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια 2007-2008 την σύσταση εξεταστικής για την Siemens.
    Το σκάνδαλο είναι και Πράσινο και Μπλε.
    Κάποιοι φοβούνται, ναι. Σίγουρα όμως αυτός δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α!
    Και να μην ξεχνάμε ότι ενώ το σκάνδαλο Siemens είναι παγκόσμιο τα δικαστήρια σε άλλες χώρες κοντεύουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, σε εμάς εδώ και 4 χρόνια, όλως περίεργος... είμαστε ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης...
    και ξαφνικά(!) με την έναρξη των εργασιών της επιτροπής για τον Παυλίδη, ξεκίνησε πάλι με εντατικούς ρυθμούς η έρευνα όχι όμως για όλη την περίοδο, αλλά μόνο για την περίοδο '90-'99....

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι και Πράσινο και Μπλε.
    Υπό την έννοια λοιπόν αυτή, τι νόημα έχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής;
    Εαν δεν είναι κίνηση αντιπερισπαμού, τότε να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να αυτομαστιγωθεί;
    Πολύ μπερδεμένα μας τα λέτε κ. Krogias.
    Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως για την Ελλαδα, το ατου του Παπανδρεου ειναι οτι οσοι Πρασινοι και να ατιμωθουν απο την αναμιξη τους στο σκανδαλο της SIEMENS, ο ιδιος κερδιζει τις εντυπωσεις διοτι εμφανιζεται να μην φοβαται να εκκαθαρισει την παραταξη του.

    Αυτο συμβαινει διοτι το ΠΑΣΟΚ ερχεται στην θεση της αντιπολιτευσης να απολογηθει για ενα σκανδαλο που διεπραχθει οταν αυτο ηταν κυβερνηση.

    Με αλλα λογια μια καταδικαστικη αποφαση για στελεχη του ΠΑΣΟΚ αυτη την χρονικη περιοδο δεν εχει κανενα πολιτικο κοστος. Ισως ωφελει. Αντιθετα εαν το ΠΑΣΟΚ περιμενει εως οτου να ελθει το ιδιο στην κυβερνηση, τοτε θα εχει πολλα να χασει.

    Γι αυτο τον λογο επιζητα να διεφθετηθει αμεσα το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τα λέω καθόλου μπερδεμένα. Μπερδεμένα είναι για αυτούς που δεν θέλουν να δουν τι γίνεται πίσω από το δάκτυλό τους.

    Τo σκάνδαλο Siemens είναι διαχρονικό και πάρα πολύ βαθύ.
    Αν ανατρέξετε ακόμη και το 1950-1960 θα διαπιστώσετε ότι από τότε οι της Siemens είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στην πολιτική ζωή.

    Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση σε υψηλό επίπεδο, τέτοιου είδους προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

    Ο Γ. Παπανδρέου ακόμη και πριν τις εκλογές του 2004 ζήτησε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για τα ζητήματα διαφθοράς στη χώρα. Πράγμα που πλήρωσε με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος. Τα συμφέροντα τον έστειλαν στην αντιπολίτευση 2 φορές.

    Ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Όσοι παρακολουθούν την πορεία του Γ. Παπανδρέου εδώ και πολλά χρόνια, έχουν διακρίνει ότι όλες οι κινήσεις του ως προς την διαφάνεια του πολιτικού βίου είναι διαχρονικές και οι περισσότερες γίνονται σε εντελώς ανύποπτο χρόνο.

    Οπότε, πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια συμψηφισμού ή διαστρέβλωσης των προθέσεων του Παπανδρέου.

    Όλα αυτά βέβαια, ισχύουν για όσους θέλουν να δουν την πραγματικότητα και δεν έχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Krogias, μακριά από μένα οι πολιτικές σκοπιμότητες. Μην προσπαθείτε να εμφανίσετε το ΠΑΣΟΚ ως "λευκή περιστερά", γιατί θα πρέπει να γράφω μέχρι αύριο περί του αντιθέτου.
    Όσον αφορά τον κ. Παπανδρέου που λέτε ότι όλες οι κινήσεις του διακρίνονται από διαφάνεια κ.λ.π., έχω να σας πω ότι στην πολιτική δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις.
    Εδώ οι Γραμματείς των υπουργείων διαχειρίζονται δισεκατομμύρια, μοιράζοντας μίζες δεξιά κι' αριστερά, και ο υπουργός έχει πλήρη άγνοια.
    Πόσο μάλλος ο Πρωθυπουργός.
    Δυστυχώς αγαπητέ μου δεν υπάρχει πολιτική ...τσίπα στην Ελλάδα και μην "παίρνετε όρκο" για κανέναν.
    Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ανώνυμε.
    Εννοείται ότι δεν παρουσιάζω το ΠΑΣΟΚ ως λευκή περιστερά. Αν παρακολουθούσες το blog μου από την αρχή θα καταλάβαινες τι εννοώ.

    Είπες κάτι μαγικό όμως:
    "στην πολιτική δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις"

    Άρα και οι πράξεις. Και μόνο όταν γίνει πρωθυπουργός θα κριθεί.

    Μην προεξοφλούμε από τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστή η τοποθέτησή σου , αγαπητέ κ. Krogias. Ο Παπανδρέου, αν θυμάμαι καλά, πρότεινε αρκετά πριν στον κ. Καραμανλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τόσο για τη Siemens, όσο και για άλλα σκάνδαλα, αφού ο ίδιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Το Κόμμα του έκανε πολλά λάθη στο παρελθόν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να παραδεχτεί τα λάθη του και να τιμωρήσει αυτούς που πήραν μέρος. Ο Καραμανλής, δεν καταλαβαίνω, τι φοβάται; Μην τυχόν και τιμωρηθούν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ; Κάπως περίεργο μου φαίνεται, να θέλει το καλό των διπλεκόμενων πασόκων! Αν έχει το πολιτικό θάρρος, ας πει "ΝΑΙ" τώρα στην εξεταστική να ξεβρωμίσει λίγο το πολιτικό κλίμα, που η δυσοσμία έφτασε μέχρι εδώ στη Γερμανία. Τελικά για τους λίγους ή για τους συγκεκριμένους πολιτικούς μιζαδόρους που διαχρονικά διαπλέκονται στην Ελλάδα, όλα γενικεύονται και ο ένας φοβάται τον άλλον και γι΄αυτό διαπλέκονται όποτε και όπως μπορούν με τα γνωστά αποτελέσματα. Κρίμα που οι νέοι στην ηλικία πολιτικοί (Καραμανλής, Παπανδρέου κ.ά.) δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα. Κρίμα στον ελληνικό λαό που επιμένει στον σάπιο δικομματισμό και δεν προσπαθεί να τον ξεκαθαρίσει.
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε krogias φυσικά ο Παπανδρέου θα κριθεί όταν γίνει πρωθυπουργός. Τα προηγούμενα χρόνια ζούσε στο Πακιστάν!! Μόλις ήρθε.
    Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ είναι καθαρό από σκάνδαλα. Το πλήρωσε στις εκλογές του 2004 και τώρα ξανααπέκτησε το κληρονομικό δικαίωμα να κυβερνά αιώνια.
    Επίσης το σκάνδαλο siemens είναι διαχρονικό και διακομματικό. Σε πρώτη φάση σταθήκαμε στις γραφομηχανές καιτα computer του Κυριάκου Μητσοτάκη. Tα 10 εκ. Μάρκα του Τσουκάτου ας τα φορτώσουμε στο βρώμικο 89!!
    Όπως και για τα υπόλοιπα που αποδίδονται σε άλλο υπουργό του ΠΑΣΟΚ και είναι πολύ περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή