Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η υπόθεση Παυλίδη, φέρνει τα ..."πάνω - κάτω" στην Κυβέρνηση.


Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρώην υπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με το ζήτημα, ενώ έντονες είναι οι πιέσεις για την παραίτησή του καθώς φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι ο Αριστοτέλης Παυλίδης δεν δείχνει πρόθυμος να εγκαταλείψει το βουλευτικό αξίωμα, παρά το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ του ζητούν να διευκολύνει την παράταξη.
Ο πρώην υπουργός καλείται να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμή δανείου της κόρης του.
Η καταγγελία έγινε από τον πλοιοκτήτη Φ. Μανούση, ο οποίος κατηγόρησε τον ίδιο και τον στενό του συνεργάτη, Π. Ζαχαρίου, για εκβιασμό και χρηματισμό.
Υπέρ της πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής τάχτηκαν, εκτός από την κυβέρνηση, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
"...Εκείνο που προέχει τώρα είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην υπάρχει καμιά σκιά στην τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου...", δήλωσε από το Στρασβούργο ο κ. Καραμανλής.
Η υπόθεση Παυλίδη απασχόλησε και τη συνάντηση των ευρωβουλευτών της ΝΔ με το γενικό γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη.
"...Μετά την ψηφοφορία θα δούμε τις εξελίξεις...", σχολίασε ο Λευτέρης Ζαγορίτης, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για τη στάση του πρώην υπουργού που φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου