Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Παπανδρέου: Ήττα για την κυβέρνηση η χθεσινή ψηφοφορία


Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μεγάλη ήττα της κυβέρνησης τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Καραμανλή τονίζοντας ότι "...ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με τη στάση τους είναι σε πλήρη ομηρία των συμφερόντων, που υπηρετούν..."
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Siemens για την οποία έχουν κατηγορηθεί και οι δύο παρατάξεις, υποστηρίζοντας πως "...ο κ. Καραμανλής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ερευνηθεί η υπόθεση και να τεθούν κανόνες διαφάνειας. Η ΝΔ δεν τόλμησε, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, αλλά μόνο να είναι στην εξουσία για να υπηρετεί συμφέροντα..."
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε πως "η διαφθορά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου", καθώς, όπως είπε, "το ευρύτερο πρόβλημα είναι η συγκεκριμένη αντίληψη διακυβέρνησης".
Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι στη διάρκεια της πενταετίας κατασπαταλήθηκε το αναπτυξιακό και κοινωνικό απόθεμα της χώρας, ενώ μιλώντας για τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για "...πλήρη δημοσιονομική αποτυχία για την οποία δεν ευθύνεται κυρίως η διεθνής κρίση, αλλά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση..."
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης, στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και έθεσε ως στόχους τη νίκη στις ευρωεκλογές και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.
"...Όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει τη χώρα στη βαθύτερη κρίση από τη μεταπολίτευση...", πρόσθεσε.
ΑΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου