Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ο ευτελισμός των Θεσμών


Γράφει ο Ιάσων

Ανηλεες σφυροκοπημα των Δικαστικων λειτουργων.

Ειμεθα μαρτυρες στην κυριολεξια.

Το εμετικο εκτρωμα του Περισσου θρασυτατο προ της ατολμιας της πολιτειας να εφαρμοση τον Νομο υβριζει και εξευτελιζει συστηματικως και διαχρονικως τους δικαστικους λειτουργους, ως εαν τα σχολια των υβριστων που προσφερουν τις πολυτιμες υπηρεσιες τους στον Ριζοασπαααααστη, είναι κριτικη ταινιων ή βιβλιων.

Αναλογου ηθους και επιπεδου οι δηλωσεις των πολιτευτων της αντιπολιτευσεως. Στο παρελθον και της συμπολιτευσεως. Προκειμενου να καταδικασουν, ως εάν είναι αυτοι οι εισαγγελεις τους οποιους υποτιθεμενους ενοχους για να προσπορισθουν ευτελη κομματικα οφελη, σπευδουν να εκδωσουν την δικη τους ετυμηγορια. Από την μια οι νεοεισαγγελεις των τηλεοπτικων τηλεδικειων, από την άλλη οι σαχλοι παντογνωστες και αγρμματοι φωστηρες των καφενειακων εφημεριδων αλλα και υπερανω ολων οι "καλοκαγαθοι " εκπροσωποι μας οι βουλευτες μας.

Βεβαιως η υποκρισια και ο λαικισμος ολων των βουλευτων ολων των παραταξεων είναι αυθυπαρκτος και αυταποδεικτος.

Οφειλαν εδώ και χρονια, αν ειχαν σταλα τσιπα, να εχουν καταργησει τον λεγομενο νομο περι «ευθυνης» υπουργων που στην ουσια προκειται περι του νομου ανευθυνοτητος των υπουργων.

Ετσι αντι ολοι αυτοι οι ανεπαγγελτοι να κατηγορουν ο καθενας για τους δικους τους λογους την δικαιοσυνη και τους εκπροσωπους της, ουδεν ψελλιζουν για την ηθελημενη απραξια τους στην επιμελημενη συντηρησι του νομικου εκτρωματος, που τους τοποθετει στο απυροβλητο και παρεχει το δικαιωμα της εκδικασεως ή μη, μονο στην βουλη , των εργων των αναξιων εκπροσωπων μας.

Σ αυτό το πρωτοτυπο μοναδικου "καλλους" παγκοσμιο αισχος της ελληνικης βουλης , ερχονται οι λαλιστατοι εκπροσωποι να προσθεσουν τις υβρεις τους προς τον εκαστοτε εισαγγελεα κατά περιπτωσι, ως εάν είναι καποιος συμμαθητης τους ή φιλος από παλια που συνηπηρετησαν στον στρατο και υπεπεσε σε παραπτωμα.

Μεταφερω χαρακτηριστικα σχολια, που σε άλλες χωρες οπου οι νομοι τηρουνται και υπαρχει διακρισις εξουσιωv οι κυριοι αυτοι θα ησαν ηδη κατηγορουμενοι αν όχι αυτόφωρο.

Α) Ριζοσπαστης

1. «Καταπτυση εντολη Σανιδα»


"...Την οικονομική και ποινική εξόντωση του Νίκου Νικολόπουλου επιδιώκει με νέα αγωγή της η εργοδοσία της πολυεθνικής «Τζάμπο». Ο κομμουνιστής εργαζόμενος απολύθηκε τον περασμένο Γενάρη επειδή πήρε μέρος στην πανελλαδική απεργία του Δεκέμβρη και καλούσε τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Η απόλυσή του προκάλεσε τη δυναμική αντίδραση των ταξικών δυνάμεων, που με δεκάδες κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα της επιχείρησης απαίτησαν την ανάκλησή της.

Και η νέα αγωγή έχει τη σφραγίδα της κατάπτυστης εντολής Σανιδά να χτυπηθεί με κάθε μέσο το εργατικό κίνημα και η ταξική πρωτοπορία του..."

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/4/2009&id=10910&pageNo=7&direction=1


2. «Πολυτιμες υπηρεσις προσεφερε στην κυβερνης ο Σανιδας.. Εδωσε αφεση αμαρτιων στα πολιτικα προσωπα..»

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του προσέφερε για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, καθώς η συμβολή του ήταν καταλυτική για να μη σταλεί ο αμαρτωλός φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή… Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε ξανά άφεση αμαρτιών στα πολιτικά πρόσωπα που ενέχονται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=24/4/2009&id=10911&pageNo=7&direction=1



Β) ΠΑΣΟΚ.

1. Β. Βενιζέλος: Καλώ τον κ. Σανιδά να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα.

2. Ρόβλιας «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κ. Σανιδά, ως «νομικό πλυντήριο» των σκανδάλων της, ως μοχλό ελέγχου μιας σειράς υποθέσεων πολιτικού χαρακτήρα» «όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό σε βάρος της Δικαιοσύνης, δεν έχουν προηγούμενο από την πτώση της Δικτατορίας και μετά».

3.Γ. Παπακωνσταντίνου: Εντολοδόχος της κυβέρνησης ο Γ. Σανιδάς.


http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/25/1656559.htm

Βεβαια το ζητουμενο είναι προφανες.

Κυριοι. Επιτελους. Δεν ειμεθα εμεις εκεινοι που θα κρινουμε την Δικαιοσυνη.

Η Δικαιοσυνη θα κρινει εμας. Αν οι λειτουργοι της υποπιπτουν σε παραπτωματα ή είναι αναξιοι, είναι παλι η ιδια η Δικαιοσυνη με τους θεσμους της που θα ελθη τιμωρος στους ασεβεις. Και αν η Δικαιοσυνη μας αδικει , παλι υπαρχουν τα νομιμα μεσα και οι θεσμοι να εξετασουν και να ποκαταστησουν την αδικια.

Διοτι ειναι εξ ισου σαφες.

Οσοι προσπαθουν να βλαψουν το κυρος των δικαστικων λειτουργων για οιονδηποτε λογο, εν κατακλειδι το πραττουν διοτι μισουν την Δημοκρατια και την πεμπτουσια της λειτουργιας της.

Την Δικαιοσυνη

ΙΑΣΩΝ

4 comments:

  1. Βρε¨"ΙΑΣΩΝ" γιατί κουράζεσαι να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα της Ν.Δ. και του ανεκδιήγητου λαμογιόκοσμου της κυβέρνησης; Για ανίδεους περνάς το λαό που υποφέρει από τις λαμογιές και τις κλεψιές;
    Μη κουράζεσαι άλλο. Ό,τι έφαγαν έφαγαν, καιρός τώρα να φεύγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος θεματος το ευγενικο σχολιο.Το θεμα μας ειναι ο εξευτελισμος της δικαιοσυνης και η αναρχια που Υφερπει ως αποτελεσμα αυτης της μεθοδευμΕνης κατατσσεως.Δεν υπερασπιζομΑΙ την ΝΔ και σε πολλλα αρθρα εχω αΝανφερθει ΣΤΗΝ αναξιοτηΤΑ και το ανεπαγγελτο των σημενρινων κυβερνητων αλλα και των αρχοντων του Πασοκ.
    Απαιτει ομως στοιχειωδη κριτικη σκεψι και αδογματιστο καθαρο μιαλο προκειμενου εννοηση κανεις το αυτονοητο που ειναι σημερα το ζητουμενο

    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δικαιοσύνη είναι υπεράνω κομμάτων. Κακώς ο πρώτος φίλος και άθελά του νομίζω την ενέπλεξε στα παιγνίδια των πολιτικών αλητών. Όλων των χρωμάτων. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κράτος που να μην έχει σαν αποκούμπι τη δικαιοσύνη. Ε εδώ εμείς την έχουμε σαν την τελευταία τρύπα τζουρνά Ντροπή μας και πάλι ντροπή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριοι. Επιτελους. Δεν ειμεθα εμεις εκεινοι που θα κρινουμε την Δικαιοσυνη.

    Η Δικαιοσυνη θα κρινει εμας.

    Σωστά!!!!!!!!!!!!!
    Το τελευταίο σκαλί της υποτέλειας και της ραγιαδοσύνης αυτό είναι.
    Να πεισθεί ο πολίτης ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει.
    Ότι οφείλει μόνον να ανέχεται και να ταΐζει την εξουσία.
    Ότι πρέπει να συμμορφώνεται αδιαμαρτύρητα "προς τας υποδείξεις" και τα κελεύσματα του κάθε επιβήτορα.
    Όχι ΙΑΣΩΝ.
    Η εξουσία ασκείται εν ονόματι του λαού και υπέρ του λαού.
    Όταν η εξουσία συμμαχεί με τους ισχυρούς καταδυναστεύοντας τον λαό, τότε ο λαός έχει, όχι μόνο δικαίωμα αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αντιδράσει δυναμικά.

    Νομοταγής ναι, νομολάγνος όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή