Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοφιλής ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου*


Ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του παλιού καλού Ελληνικού σινεμά, ο Σπύρος Καλογήρου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Όλα άρχισαν το πρωί της Πρωτομαγιάς στον Ωρωπό, στην εξοχική κατοικία του ηθοποιού, όπου βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα του Ευαγγελία Σαμιωτάκη.
Την ώρα που η σύζυγός του στόλιζε το μαγιάτικο στεφάνι, η κοπέλα που φροντίζει τον τετραπληγικό εδώ και αρκετά χρόνια πρωταγωνιστή, έντρομη της ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Καλογήρου έχασε τις αισθήσεις του και δεν έχει καμία επικοινωνία με το περιβάλλον.
Αμέσως ειδοποίησαν το 166 όπου τον μετέφεραν στο ΚΑΤ και από κει στο Λαϊκό. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε εγκεφαλική μόλυνση, η οποία προκλήθηκε από έρπητα στο μάτι.
Οι γιατροί ελπίζουν με τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν η μόλυνση να υποχωρήσει και ο ασθενής να επανέλθει, αλλά ο Σπύρος Καλογήρου χρειάζεται αίμα και η οικογένειά του παρακαλεί όποιον θέλει να βοηθήσει να επικοινωνήσουν με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου.
ΑΠΕ
_______________________________
* Ο δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955 με το έργο "Ερωτόκριτος" και μετά συνεργάστηκε με τους Θιάσους των Ροντήρη, Μινωτή, Σολωμού, Κουν, Κατράκη, Μυράτ, Λαμπέτη, Κατερίνας, κ.ά. Έπαιξε όλα τα είδη του θεάτρου, κλασσικούς και σύγχρονους συγγραφείς, από θέατρο του παραλόγου (Ιονέσκο) μέχρι επιθεώρηση. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1955 στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα, Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας. Το 1966, στο Φ.Ε.Κ.Θ. του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του στη μικρού μήκους ταινία "Τζίμης ο Τίγρης". Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι και η τρεμάμενη φωνή του. Είναι σύζυγος της ηθοποιού Ευαγγελίας Σαμιωτάκη. Δυστυχώς τα τελευταία χόνια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Έχει ένα γιο και μια εγγονή.

1 comments:

  1. Ας είναι περαστικά.
    Αλλα μάλλον έρχεται η ώρα του μοιραίου.

    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή