Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η λίστα των 21 εμπλεκομένων του ΟΤΕ -Siemens


Η εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" αποκαλύπτει σήμερα τα ονόματα των 21 προσώπων στα οποία επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα λόγω της εμπλοκής στους στο σκάνδαλο της Ζήμενς.
Υπενθυμίζουμε ότι πέραν των 21 υπάρχει επίσης απαγόρευση εξόδου και για τον –καταζητούμενο πλέον– Χρ. Καραβέλα, μέλη της οικογένειας του, τον Διον. Δενδρινό και τον Φόλκερ Γιουνγκ.

Μεταξύ των 21 εμπλεκόμενων στους οποίους επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα περιλαμβάνονται ο πρώην συνεργάτης του Θ. Τσουκάτου, Γενναίος, οι επιχειρηματίες Πιταούλης και Βίος (είχαν συνεργαστεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Βίος είναι θείος της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, Ελπίδας Τσουρή), ο πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ορφανός, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γρεβενίτης και Κούτρης κ.ά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Π", ο καταζητούμενος Χρ. Καραβέλας, του οποίου η απόδραση απ' την Ελλάδα προκάλεσε πολιτική κρίση και κατηγορήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών για ελλιπέστατη αντίδραση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών του στην Ελβετία και να μην αποσταλεί στη χώρα μας κανένα στοιχείο απ' αυτούς.
Έτσι, μέσω του δικηγόρου του κατέθεσε υπόμνημα στην ελβετική δικαιοσύνη, διά του οποίου προβάλλει μια σειρά ενστάσεων προκειμένου να υποστηρίξει ότι το αίτημα των ελληνικών αρχών για δικαστική συνδρομή πάσχει (τυπικά) και ως εκ τούτου ζητά να μη δοθεί στην Ελλάδα κανένα στοιχείο απ' τους λογαριασμούς του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατ' αρχήν απόφαση επί της προσφυγής του αναμένεται να βγει στις αρχές Ιούλη και εκτιμάται ότι θα είναι απορριπτική.
Στη συνέχεια θα υπάρξει η οριστική απόφαση του δικαστηρίου επί της προσφυγής που θα κάνει ο Καραβέλας, η οποία μάλλον θα είναι απορριπτική και αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη Αυγούστου.
Από κείνη τη στιγμή όλα τα στοιχεία από τους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες θα σταλούν στην ελληνική Δικαιοσύνη. Πιθανότατα εκτός του Καραβέλα να έχουν προσφύγει και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Ζήμενς.
Σε ό,τι αφορά τον έτερο καταζητούμενο, τον Μιχ. Χριστοφοράκο, έγκυρες πληροφορίες τον φέρουν να μη βρίσκεται πια στη Γερμανία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα είναι στην Τουρκία, "φιλοξενούμενος" στο σπίτι του πρώην πεθερού του.
Έγκυρη πηγή αποκάλυψε στο "Π"ότι επικοινωνεί μαζί του μέσω καρτοκινητών και τηλεφωνικών θαλάμων η πρώην συνεργάτις του, εξ απορρήτων του στο γραφείο του στη Ζήμενς και νομική του σύμβουλος, Μαρί Κουκουζέλη, πρώην σύζυγος του αδελφού του.
Ενώ από γερμανικής μεριάς φαίνεται να υπάρχει σιγή ιχθύος σχετικά με το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση Χριστοφοράκου και Καραβέλα, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται είναι ένα σκληρό παζάρι μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στο οποίο υπεισέρχεται μια σειρά από "εκκρεμότητες", όπως οι εξοπλισμοί, τα υποβρύχια, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά...
Γενικά υπάρχει η εκτίμηση ότι μάλλον οι δυο καταζητούμενοι τα "έχουν βρει σκούρα" σε ό,τι αφορά την "προστασία" που ανέμεναν απ' τη Γερμανία.

Πολύ περισσότερο αφού οι Γερμανοί επέλεξαν να ανταλλάξουν την έκδοσή τους με άλλα ζητήματα που τους ενδιαφέρουν...
Άγνωστο είναι αυτήν τη στιγμή αν και πότε θα καταλήξουν σε κάτι τα ελληνογερμανικά "παζάρια". Ωστόσο το γεγονός ότι γίνονται, βρίσκονται σε εξέλιξη, δείχνει πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί ουσιαστικά την έκδοση Χριστοφοράκου - Καραβέλα, διαφορετικά τα παζάρια δεν θα είχαν νόημα...
Τα 21 άτομα στα οποία επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου απ' τη χώρα είναι τα εξής:

  1. Παναγιώτης Νικάκης του Βασιλείου
  2. Γεώργιος Αυλωνίτης του Δημητρίου
  3. Γεώργιος Γενναίος του Κωνσταντίνου
  4. Θεόδωρος Βόσσος του Βασιλείου
  5. Παναγιώτης Παπούλιας του Ανέστη
  6. Ηλίας Πιταούλης του Δημητρίου
  7. Μιχαήλ Βόγιας του Ιωάννη
  8. Παναγιώτης Χαράμης του Νικολάου
  9. Στυλιανός Βίος του Ιωάννη
  10. Γεώργιος Χριστόγιαννης του Ιωάννη
  11. Κωνσταντίνος Γκόγκας του Χρήστου
  12. Σοφία Αραβοσίτα του Αθανασίου
  13. Ευάγγελος Κυριαζής του Εμμανουήλ
  14. Βασίλειος Τσακωνιάτης του Νικολάου
  15. Χρήστος Καλαντζής του Ιωάννη
  16. Βασίλειος Κούτρης του Νικολάου
  17. Δημήτριος Παπούλιας του Βασιλείου
  18. Φώτιος Γενναίος του Κωνσταντίνου
  19. Αθανάσιος Γρεβενίτης του Αποστόλου
  20. Γεώργιος Ορφανός του Εμμανουήλ και
  21. Γεώργιος Χρυσολούρης του Μάριου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου