Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Τα κωφάλαλα αδέλφια που έκλεβαν από τους τάφους

Το μυστήριο των πρωτοφανών επιδρομών λύθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν τα δυο αδέλφια, που έμεναν μαζί με τη γιαγιά τους, πήδηξαν τη μάντρα του νεκροταφείου και επιχείρησαν να συνεχίσουν το μακάβριο έργο τους. Εγιναν όμως αντιληπτά από τον φύλακα, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία κι έτσι συνελήφθησαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να κρυφτούν σ’ ένα παράπηγμα.

Πάνω τους βρέθηκαν μία εικόνα επικαλυμμένη με ασήμι και άλλα αντικείμενα που πρόλαβαν να αφαιρέσουν από τάφους.

Οι κωφάλαλοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου, όπου διαπιστώθηκε πως παρά τη μεγάλη ηλικιακή διαφορά τους -ο ένας είναι 39 και άλλος 15 ετών - είναι αδέλφια.

Οπως προέκυψε, έκλεβαν από τους τάφους όσα πολύτιμα αντικείμενα υπήρχαν, όπως καντήλια, αναθέματα και κορνίζες αξίας, ενώ παράλληλα αφαιρούσαν όσα κειμήλια και χρυσαφικά έβρισκαν σκάβοντας με τα χέρια τους τα μνήματα. Αρκετά δε από τα οστά των νεκρών που ξέθαβαν, μετά την ολοκλήρωση της κλοπής, τα πετούσαν σε κοντινούς κάδους σκουπιδιών. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα πωλούσαν στη συνέχεια σε διάφορους κλεπταποδόχους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, διακεκριμένες φθορές και περιύβριση νεκρών και οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου