Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Στον ανακριτή ο πρώην ..."στρατηγός" κ. Τσουκάτος


Κλήση για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί από τον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό για την υπόθεση της Siemens έλαβε σήμερα το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος.
Ο κ. Τσουκάτος κατηγορείται για συνέργεια σε δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Μαζί του σε απολογία καλούνται άλλα 10 άτομα που φέρονται ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του ενός εκατομμυρίου μάρκων για το όποιο κατηγορείται ο κ. Τσουκάτος.
Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν το λογαριασμό του ενός εκατομμυρίου μάρκων που έφυγαν από τα ταμεία της Siemens.
Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει πως επρόκειτο αποκλειστικά για προεκλογική χορηγία και ότι ουδεμία σχέση είχαν τα χρήματα με οποιανδήποτε "αντιπαροχή".

2 comments:

  1. Αρχισαν επιτέλους τα όργανα στο Πασοκ
    Τώρα που θα πρέπει να προφυλακιστεί ο Τσουκάτος και οι λοιποί να δούμε το Γιωργάκη τι θα μας πει, που τόσο καιρό παρά λίγο να μας πείσει οτι στο σκάνδαλο ενέχεται οχι το κόμμα του, αλλά η ΝΔ Στρατηγέ μου μη φοβάσαι θα πληρώσει με δανεικά το κόμμα σου να αφεθείς ελεύθερος με εγγύηση
    SX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
    Επαναφορά της θανατικής ποινής δια κάθε δολοφόνο……
    Και δια κάθε κλέφτη Πολίτικο
    Οι ηγεσίες των κομμάτων που έλαβαν τα χρήματα από την υπόθεση της Siemens ήξεραν ότι είναι προϊόντα κακουργηματικών πράξεων κατά του ελληνικού λαού και όμως τα δέχονταν…….. Εμπρός προσφύγει στην Επιτροπή Διαφθοράς της ΕΕ, την "Olaf" δια να δούμε ποσα φαγανε η μπλε και ποσα η πράσινη….. Δημοκρατοκλεφτες….

    Παγκόσμιο ρεκόρ γιά την Ελλάδα: Kατέλαβε την τρίτη θέση -μετά τον Παναμά και την Βολιβία- σε ότι αφορά την διαφθορά του πολιτικού κόσμου, αλλά και των πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με την άποψη των πολιτών που ρωτήθηκαν στην διάρκεια παγκόσμιας έρευνας, που διεξήγαγε η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», σε 68 χώρες.


    Βαρειά κατηγορία εναντίον των Ελλήνων πολιτικών δημοσιεύεται στο γερμανικό Τύπο σύμφωνα με την οποία το βιομηχανικό συγκρότημα της Siemens χρηματοδοτούσε κόμματα για να κυβερνήσουν εκείνα που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν η Siemens λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο τότε έχει συμβεί ευθεία χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας και άμεση παραβίαση του ελληνικού συντάγματος, καθώς δεν πρόκειται μόνον για απλές μίζες προς τα κόμματα, αλλά για κυριολεκτικό ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο πρόσωπο-κλειδί της στρατηγικής Siemens που ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώ το τεράστιο σκάνδαλο αφορά σε ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία και στις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή