Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Στο μπλέ ...γαϊδούρι φορτώθηκαν τα σκάνδαλα του χθες


Πόλεμος για την 3η γενιά της Cosmote

Θύμα της ασυνεννοησίας ο ΟΤΕ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

Με ακυβέρνητο καράβι μοιάζει ο ΟΤΕ και τα διάφορα παράκεντρα βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν.

Για τα θέματα των διεθνών επενδύσεων το Δ.Σ. αναβάλλει τη λήψη αποφάσεων από συνεδρίαση σε συνεδρίαση σαν να δουλεύει ο χρόνος υπέρ του Οργανισμού. Μόνο αυτό όμως δεν συμβαίνει. Μόλις προχθές ο ΟΤΕ παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα στην Cosmorom έχουν πλέον άμεσες επιπτώσεις στην πιστοληπτική του ικανότητα και η S&P προανήγγειλε την υποβάθμιση του Οργανισμού.

(Στη φωτο δεξιά: Λ. Αντωνακόπουλος και Γ. Σκαρπέλης. Περί άλλα τυρβάζουν).
Στο εσωτερικό μέτωπο οι εναλλακτικοί πάροχοι συνασπίζονται και με επιστολή τους προς την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, που κοινοποιούν προς τον υπουργό Μεταφορών, τον Πρωθυπουργό, τα κόμματα και την Κομισιόν, κατηγορούν ανοιχτά τον ΟΤΕ για παράβαση των όρων του ανταγωνισμού.
Στο επικοινωνιακό πεδίο το ηγετικό δίδυμο, Λ. Αντωνακόπουλος και Γ. Σκαρπέλης, έχει επιδοθεί σε προσπάθειες προσωπικής προβολής, ενώ οι 25 (!) και πλέον γενικές διευθύνσεις που έχουν δημιουργηθεί δεν μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους.
Προμηθευτές και μεσάζοντες αρπάζουν την ευκαιρία και πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε τρόπο για να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο - το συμβόλαιο για την ανάπτυξη του δικτύου 3ης γενιάς της Cosmote, η αξία του οποίου για τον πρώτο χρόνο υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ.
Η σημασία του συμβολαίου είναι τεράστια, αφού ο κατασκευαστής που θα επιλεγεί θα έχει ουσιαστικό προβάδισμα και για τα επόμενα 4-5 χρόνια.
Με απόφαση του Δ.Σ. της Cosmote η επιλογή θα γίνει μεταξύ των Nokia και Ericsson, την ίδια στιγμή όμως αρκετοί ακόμη κατασκευαστές (και οι ντόπιοι συνεργάτες τους) προσπαθούν να μπουν "σφήνα" στη διαδικασία.
* Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΟΜΕ- ΟΤΕ υπέβαλε ο Π. Κοτρώνης, διαφωνώντας με τις πρακτικές που υιοθετούν άλλοι συνδικαλιστές και σωματεία εργαζομένων στον Οργανισμό.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/05/2003
________________________
Βέβαια, αδικούμε το ζώο, αλλά ας είχαν κάποιοι την εξυπνάδα να πέταγαν το σαμάρι, μαζί με το φορτίο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου