Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Απολογούνται τα ..."διαμάντια" της σπείρας των 16

Στις φυλακές Λάρισας, Διαβατών και Τρικάλων μεταβαίνει σήμερα η 25η ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθούν οι βαρυποινίτες Παναγιώτης Βλαστός, Ιωάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος.
Και οι τρεις καλούνται να απολογηθούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στην οποία αποδίδεται η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και άλλες ενέργειες, όπως βομβιστικές επιθέσεις και ανθρωποκτονίες.
Η αρχή αναμένεται να γίνει με τις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται ο Στεφανάκος και θα ακολουθήσουν τα Διαβατά για τον Σκαφτούρο και τα Τρίκαλα για τον Βλαστό.
Όπως εκτιμάται, οι φερόμενοι (!) ως πρωτοκλασάτοι της σπείρας των "16" θα ζητήσουν και θα λάβουν ολιγοήμερη προθεσμία για να απολογηθούν, οπότε και η ανακρίτρια θα μεταβεί εκ νέου στις φυλακές.
Θυμίζουμε ότι όλα τα μέλη της σπείρας έχουν κριθεί προφυλακιστέα, όπως και η δικηγόρος του Βλαστού που φέρεται ότι τον βοήθησε σε ξέπλυμα χρήματος.
Επίσης, πειθαρχικές έρευνες για τυχόν εμπλοκή προέδρου πρωτοδικών, αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η αστυνομία αναζητά ακόμα τα λύτρα και το κρησφύγετο της απαγωγής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου