Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων: Ιστορικός τόπος, ή οικόπεδο φιλέτο;


Σ´ αυτά που λέει ο κ. Σπύρου Β. (δείτε εδώ) για το νεκροταφείο αυτό, προσθεστε και τα ακόλουθα:
Η Υπηρεσια Νεωτερων Μνημειων Ηπειρου εισηγήθηκε εδώ και 3 χρόνια τον χαρακτηρισμό του νεκροταφείου αυτού ως ιστορικού τόπου.
Το θέμα εκρρεμει ακόμη γιατί ζήτησε αναβολή το Κεντρικο Ισραηλιτικο Συμβουλιο Ελλαδος, το οποίο Συμβουλιο κατ´ απαίτηση του Προεδρου της Ισραηλιτικης κοινότητας Ιωαννινων ζήτησε το "κεφάλι" του προϊσταμένου της Υπηρεσιας αυτής (για ρατσιστικά δήθεν σχόλια!!!).
Η ΕΔΕ που έγινε και στο Υπηρεσιακο Συμβουλιο που ακολούθησε τα παντα κατερρευσαν και απηλλαξαν τον προϊστάμενο.
Βεβαίως την εποχη των βομβαρδισμων της Γαζας, στο νεκροταφειο έγιναν βανδαλισμοι και την ίδια περίπου ώρα που έγιναν στη συναγωγη της Κερκυρας και εκείνης του Βολου. Σε ολους αυτούς τους βανδαλισμούς ας προστεθεί ότι ο Προεδρος της ισραηλιτικης κοινότητας, φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος Δημαρχος στα Ιωαννινα, και ως εκ τούτου βρίσκεται (αναγκαστικά) καθε τόσο στη δημοσιότητα.
Πολυ σωστή βεβαίως και η παροιμία σας:
"...Εβραίος έδερνε και φώναζε ότι τον ...δέρνουν...", που τη χρησιμοποιείτε, άφοβα, χωρίς να φοβάστε μήπως και χαρακτηρισθειτε ρατσιστης γιατί η αναφορά σε μια άλλη παροιμία:
"...να δω τον Εβραίο να συνεργάζεται με τον άσπονδο εχθρό του..." απασχόλησε (χάριν μιας εφημερης δημοσιότητας) ορισμένα Αθηναϊκα ΜΜΕ.

Σπύρος ΠΑΝΤΑΖήΣ

1 comments:

  1. την ελλαδα την οριζουν οι ελληνες οι οι καθε ξενοι τυπου εβραιοι τελικα?

    γιατι σηκωσε το φλαμπουρο ο καραισκακης?

    για να μαστε συνιδιοκτητες στα χωματα μας με τους ξενους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή