Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Οι πυρκαγιές και οι προτεραιότητες του πολιτικού μας συστήματος

Γράφει ο Πέτρος Πέτρου
------------------------------

Ακουσα με την δέουσα προσοχή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργου,του Αρχηγου της Αντιπολιτευσεως, οσον και των Ηγετων η , εκπροσωπων των αλλων κομμάτων, σχετικά με τις ακόμα ασβηστες φλόγες των πυρκαγιων που κατεστρεψαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη δασική εκταση της Αττικης.

Ειπε ο Πρωθυπουργός " Πρωτη προτεραιότητα μας ειναι , η σωτηρία των ανθρωπίνων ζωών. Δευτερη, η σωτηρία των περιουσιων, και τρίτη (τελευταια, δηλαδή) η σωτηρία του δάσους.

Κανενα κομμα, μηδέ και της Κομμουνιστικης Αριστερας εξαιρουμένης, δεν αντετεινε πρός αυτήν την άποψη.

Θα αντιτεινω, ο ταπεινός εγώ, οσο και αν αντιλαμβάνομαι, ποσον ελάχιστη σημασια μπορει να εχει η αποψή μου κόντρα στην αποψη των Ηγετων του τόπου μας.

Και εξηγουμαι.

Ως προς την πρώτη προτεραιοτητα, τήν σωτηρία δηλαδή της ανθρώπινης ζωης, κανεις εχέφρων δεν θά μπορουσε να διαφωνησει.

Διαφωνω ομως ως πρός την δευτερη.Την σωτηρία των περιουσιων,των σπιτιων δηλαδή, πριν από την σωτηρία του δασους.

Δηλαδη οι 160.000 !!!! στρέμματα δάσους που εχουν ως την ωρα καει και αποτελουν συνταγματικά κατοχυρωμένη περιουσία ΟΛΩΝ των πολιτων, με ποιά λογική εχουν λιγώτερη αξία από την απώλεια και την καταστροφη, 10,20,100,η και περισσοτέρων σπιτιων ?

Η δαπάνη αποζημειωσεως των δικαιούχων, μπορει νά συγκριθει με την απώλεια ενός τοσο τεράστιου και τόσο χρήσιμου Εθνικου πλουτου??

Τ'α 100 η τά 200 σπιτια που πιθανον να καταστρέφονταν, αν η προτεραιότητα μας ηταν η σωτηρια του δάσους, θά μπορουσαν να ανακατασκευασθουν, σέ 6 η το πολυ σέ Ι2 μηνες...

Μπορει κάποιος νά μου πει σε πόσα χρόνια, σε ποσους αιωνες σωστότερα, θά ξαναφυτρώσουν,τά 160.000 !!! σρτρεμματα του καμενου δάσους???


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου