Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ο "άσσος" είναι κρυμμένος στο ...μανίκι του Πρωθυπουργού

Η προ καιρού αναγγελθείσα παραίτηση Μανώλη, δεν αποτελεί πλέον είδηση. Έμελλε ωστόσο η υποβολή της να συνδυασθεί - με σύμφωνη γνώμη της Ρηγίλλης - σε χρόνο ώστε, να μη διαταραχθεί έτι περισσότερο το κλίμα, σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι γεγονός, ότι ο Μανώλης πονάει ταυτόχρονα τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για την ίδια την παράταξη, και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει "ζημιά" σε κανέναν εκ των δύο.
Από την ανάλυση του περιεχομένου της επιστολής παραίτησης και μόνο, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε και τις ...προθέσεις του.
Γράφει συγκεκριμένα: "...Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, ν' ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της ΝΔ και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν, αναδεικνύοντάς τον αρχηγό και δυο φορές Πρωθυπουργό..."
Μπορεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης να "έπαιζε" έντονα τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά στέκια, ωστόσο κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός θα αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές έως το τέλος φθινοπώρου, όπως άλλωστε του εισηγούνται οι πλέον στενοί εκ των συνεργατών του...
Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να "χρησιμοποιήσει" τον μοναδικό άσσο που έχει στο μανίκι του, κι' αυτός δεν είναι άλλος από την ΔΕΘ, όπου θα συνδυάσει την πρόωρη κάλπη, με σειρά εξαγγελιών για προσλήψεις και οικονομικές ενισχύσεις σε μικρομεσαίους κατά κύριο λόγο, αλλά να τους προσδώσει και διλημματικό χαρακτήρα.
Να καλέσει δηλαδή τους πολίτες να αποφασίσουν αν τάσσονται με τις μεταρρυθμίσεις ή με τον κρατισμό.
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει μια "επιθετική" ομιλία στην ΔΕΘ, τόσο επί του οικονομικού, όσο και επί του πολιτικού πεδίου, με σαφείς αναφορές στις διαρθρωτικές αλλαγές και την στείρα στάση της αντιπολίτευσης στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, από έτους και πλέον, και καθ' υπόδεριξη των επιτελών του, ζητάει επίμονα πρόωρες εκλογές, επηρεασμένος προφανώς - τελευταία - και από κάποιες δημοσκοπήσεις ότι τον φέρουν πλέον ως ..."καταλληλότερο".
Βεβαίως η Ρηγίλλης δεν είναι ..."Κουμουνδούρου", ώστε να ..."χάψει" τα προκατασκευασμένα "εκλογικά αποτελέσματα" των καλοπληρωμένων ...δημοσκόπων από τα αντικυβερνητικά συγκροτήματα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να μην "πήρε" τα ...ηγετικά προσόντα του πατέρα του, ωστόσο όμως κληρονόμησε την αλαζονεία του, την απερισκεψία του, και προ παντός την μη τήρηση των λόγων του.
Ο ίδιος (Παπανδρέου) γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πάρει αυτοδυναμία, όποτε κι' αν γίνουν οι εκλογές.
Ωστόσο επιμένει, και ξανα-επιμένει σε πρόωρες εκλογές.
Έτσι για πλάκα.!!!
Κι' ας περιέλθει η χώρα σε πλήρη ακυβερνησία.!
Κατά ...μάνα, κατά ...κύρη δηλαδή...!
Κανείς δεν πρόκεται να ξεχάσει την εκλογή Σαρτζετάκη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, και κάτω από ποιές συνθήκες αυτή έλαβε χώρα.
Ο μονίμνως ασυνεπής στους λόγους του αείμνηστος Ανδρέας, σε χρόνο ...δευτερολέπτων αθέτησε την υπόσχεσή του προς τον Κων/νο Καραμανλή (τον πρεσβύτερο), με αποτέλεσμα να ...επιλέξει για ανώτατο άρχοντα τον κ. Σαρτζετάκη.
Ο τέως άρχων δηλαδή, κοιμήθηκε πρωτοδίκης, και ξύπνησε στο ...Προεδρικό Μέγαρο.
Είναι ακριβή η κολώνια του ...μίσους και κρατάει χρόνια. Μην ξεγελιέστε από τις υποκριτικές φιλοφρονήσεις του ..."θεαθήναι".
gianniotis

9 comments:

  1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟ 2010 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΣΟ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΕΘ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΠΛΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ.
    ΣΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητη Σοφη ο Καραμανλης ειναι καμμενο χαρτι εδω και πολυ καιρο.
    Ειχε καποιες καλες ιδεες αλλα δεν ειχε την τολμη να τις υλοποιησει.
    Δυστηχως για εμας τους αμεσα αποδεκτες ειναι λιγο καλυτερος απο τον χειροτερο που θα ερθει.
    Οπως και να εχει οσο διαιωνιζετε αυτη η σαπια,εκφυλη "δημοκρατικη" διακυβερνηση της χωρας εμεις σαν λαος δεν θα δουμε ποτε μια "ασπρη" μερα.
    Μαλλον τα χειροτερα θα πρεπει να περιμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ και πάσης Ελλάδος. !!!!!
    Θέλουμε να θυμηθούμε τα παλιά. Κλαδικές, ρουσφέτια, Κοσκωτάδες, Κουτσόγιωργες,
    τούβλα, πάμπερς, Μαυράκηδες με 500.000.000 δώρο, Τόμπρα, Μιμή, καλόγριες, χαρτορίχτρες. Θέλω το Γιώργο πρωθυπουργό και την κυριακή στις κάλτσες......(κάλπες) και να τον ασπάζεται η μητριά του η Μιμή. Γουστάρω Πασοκ. Ευχαριστώ τους Αμερικανούς, Οτσαλάν και.............
    ................και.........
    ................και.........
    άντε ρε που κάθομαι και ασχολούμαι με τα.......................της πράσινης ανάπτυξης και το μ.........της χ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σόφη αμάν με αυτόν τον κρυφό δυνατό άσο του Καραμανλή θα βγάλουμε φυματίωση μέχρι να μάθουμε ποιό είναι το περίεργο μυστικό του μεγάλου ηγέτη.
    Μιά απλή απορία κάποιου περίεργου αφού είδατε οτι ο Καραμανλής απέτυχε, η αποτυχία του ξαναφέρνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία γιατί σάν ξύπνιοι Νεοδημοκράτες δέν ζητάτε την αντικατάσταση του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον πρωθυπουργό, περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, να καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου σε αναζήτηση συναινέσεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας και σε συμφωνία για την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς να προηγηθούν εκλογές τον Μάρτιο.



    Εάν η απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου είναι αρνητική, ο κ. Κ. Καραμανλής θα προσφύγει στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον πρωθυπουργό, περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, να καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου σε αναζήτηση συναινέσεων για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας και σε συμφωνία για την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, χωρίς να προηγηθούν εκλογές τον Μάρτιο.



    Εάν η απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου είναι αρνητική, ο κ. Κ. Καραμανλής θα προσφύγει στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανονικά ο Γ.Παπανδρέου πρέπει να συμφωνήσει με την μοναδική προυπόθεση να δεσμευτεί να αλλάξει ριζικά την οικονομική του πολιτική χτυπώντας και λίγο τους μεγάλους τα καρτέλ, τους εφοπλιστές, Βαρδινογιάννηδες και σία αντί για τις συνεχείς φοροεπιδρομές στους χαμηλόμισθους.
    Θεωρώ απίθανο τον Καραμανλή να το δεχτεί αλλά πρέπει ο Γ.Παπανδρέου να το παλέψει άν θέλει να βγεί δικαιωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΜΑ ΣΤΟ MEGA ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ και ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

    Ένας συνταξιούχος στο Σέσι Γραμματικού αποφάσισε κάψει μιά σφηκοφωλιά, εν μέσω 7 μποφόρ.
    Επίσης και ένας σκύλος δάγκωσε ένα βοσκό στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.
    Οι πολιτικές ευθύνες του Καραμανλή δεν μπορούν να κρυφτούν πιά.
    Εάν κυβερνούσε ο Γιωργάκης ένας γενναίος πρασινοφρουρός θα είχε σταματήσει έγκαιρα το συνταξιούχο στο Σέσι, ενώ είναι βέβαιο ότι ο σκύλος δεν θα είχε κάν τολμήσει να δαγκώσει το βοσκό με Υπουργό Δημόσιας Τάξης το Χρυσοχοϊδη.
    Εκλογές τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κ.Στάθη και πρώην βουλευτά.
    Χαίρομαι ειλικρινά που λέτε δημοσίως την άποψή σας για το ότι ο κ. Καραμανλής θα προσφύγει στις κάλπες σε περίπτωση άρνησης του κ. Παπανδρέου. Διαπιστώνω επίσης απόλυτη ταύτιση απόψεων με τον κ. Γιαννιώτη, που σημαίνει ότι διαθέτει πολιτικό αισθητήριο. Εγώ ήθελα να μου πείτε ευθέως τη γνώμη σας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να πάρει θέση μποροστά σε αυτή την μόνιμη άρνηση του πασοκ; Πώς ανέχεται να "χρησιμοποιείται" για να περάσει το πασοκ τα δικά του τεχνάσματα; Να υποθέσω ότι το "αίμα νερό δεν γίνεται" και δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να είναι υπερκομματικός;
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή