Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης του κ. Καραμανλή;

Κι' όμως υπάρχουν.! Και πολλές μάλιστα.!
Στην πολιτική ζωή της χώρας μας είναι ιστορικώς αποδεδειγμένη η αδυναμία νίκης πρωθυπουργού σε 3η κατ' επανάληψιν συνεχόμενη θητεία.
Αυτό, ουδείς πολιτικός αρχηγός κατάφερε μέχρι σήμερα να το επιτύχει.
Ούτε οι αείμνηστοι Κων/νος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ούτε και οι μετέπειτα Κων/νος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης.
Το γεγονός από μόνο του προσδιορίζει και το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος του σημερινού πρωθυπουργού, και θέτει... δρακόντειες προϋποθέσεις για την επίτευξή του.
Η πρώτη, αφορά την βελτίωση της τρωθείσης εσχάτως προσωπικής του εικόνας στο εκλογικό σώμα.
Η δεύτερη, την πειστική προβολή του όποιου έργου παρήχθη κυρίως την πρώτη τετραετία, γιατί δεύτερη ουσιαστικά φαίνεται πως δεν υπήρξε ποτέ.
Η τρίτη, έχει να κάνει με την εξουδετέρωση των πολιτικών επιχειρημάτων που επιστρατεύονται απ' τον Γιώργο Παπανδρέου και
η τέταρτη, έχει να κάνει με την χρονική συγκυρία υπό την οποία διεξάγονται οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Αν δηλαδή αυτή, (συγκυρία) κατορθώσουν να την εμφανίσουν ως περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσεως, που θα επέβαλλε την σταθερότητα διακυβερνήσεως υπό τον ίδιο ηγέτη, τότε σαφώς η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του Πρωθυπουργού.
Όπως γίνεται φανερό, τα πολιτικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα σύνθετα και πάντως όχι εκ των προτέρων καταδικαστικά για τον κ. Καραμανλή και το κόμμα του, παρά τις αρνητικές γι' αυτόν δημοσκοπήσεις, οι οποίες θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εσχάτως κλείνει η ψαλίδα υπέρ του, έστω και οριακά.
Χρειάζεται ωστόσο τιτάνια προσπάθεια από μέρους όλων στην ΝΔ για να γίνει ανατροπή, και αυτό θα κριθεί μέχρι το τέλος.
Άλλωστε, το πολιτικό παιχνίδι ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ακόμη, αφού μας λείπουν οι ...συνθέσεις των ομάδων.
Το ..."άλλοθι" της βιαίως προκληθείσης προσφυγής στις κάλπες κατ' απαίτησιν του κ. Παπανδρέου, παραμένει ισχυρό για το κυβερνών κόμμα, εν αντιθέσει με το "μπούμερανγκ" που ...ίπταται επί της κεφαλής του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αν τελικώς αυτό το "μπούμεραγκ" γίνει πραγματικότητα, το πολιτικό τέλος του κ. Παπανδρέου είναι προ των πυλών και επί θύραις.
Η σιωπή των τελευταίων ημερών του Βενιζέλου, θα πρέπει να "αφυπνίσει" κάποιους πράσινους αιθεροβάμονες, πριν είναι πολύ αργά για τους ίδιους.
gianniotis

4 comments:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς, ενώ την δεύτερη τετραετία πωλήθηκε η Ολυμπιακή και ψηφίστηκε το Ασφαλιστικό, αποφαίνεσαι πως αυτή "δεν υπήρξε ποτέ".

    Αλλά το βασικό πρόβλημα της παράταξης εδώ βρίσκεται: Όποιο κόκαλο μας πετάει το Πασόκ και τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, εμείς σπεύδουμε να το μασίσουμε. Έτσι καταφέραμε και εξισώσαμε το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, όπου οι αποταμιεύσεις τριών γενιών κάνανε φτερά, με το... Βατοπέδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GRAFTE OSES BLAKEIES THELETE. O XONTROS DEN TROGETAI ME TIPOTE!!! O PIO AXRHSTOS PROTHYPOYRGOS POU PERASE POTE APO THN ELLADA SAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ fvasileiou.
    Αν ένα 18μηνο διακυβέρνησης το εκλαμβάνεις ως τετραετία, τότε έχεις δίκιο.
    Φυσικό είναι ότι μια κυβέρνηση μέσα σε ένα 18μηνο, κάτι θα προλάβαινε να κάνει.
    Αυτά πρόλαβε, αυτά έκανε.
    Όσον αφορά το δεύτερο μέρος του σχολίου σου, συμφωνούμε απόλυτα.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι υπάρχουν ... θα υπήρχαν οι προυποθέσεις ανάκαμψης της Νέας Δημοκρατίας φυσικά όχι του Καραμανλή, με την αλλαγή του Καραμανλή.
    Τώρα πρίν τις εκλογές αδύνατο περιμένουμε τουλάχιστον τις επόμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή