Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλοι φεύγουν, άλλοι μένουν, άλλοι επιμένουν. Για το καλό μας.!

"Πυρετός" επικρατεί στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων 27 ημέρες πριν από τις εκλογές. Την Δευτέρα πάντως ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην είναι υποψήφιοι με την ΝΔ η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και με το ΠΑΣΟΚ ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Την ίδια ώρα, η ΝΔ αισιοδοξεί, ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τους υποψήφιους βουλευτές, αλλά και οι... εκκρεμότητες με όσα στελέχη "πλήγωσαν" την παράταξη.

Στον Αριστοτέλη Παυλίδη εκπέμπεται ξεκάθαρα το μήνυμα της εξόδου, αλλά ο ίδιος αρνείται προς το παρόν να το λάβει. Σε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται και οι λεγόμενοι Βατοπεδινοί. Ένα βήμα πριν την έξοδο φέρεται να βρίσκεται ο Πέτρος Δούκας, ενώ αντίθετα ο Αλέξανδρος Κοντός επιμένει, ότι έχει λάβει ήδη το "πράσινο φως" για να συμμετέχει στις λίστες. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ο οποίος πάντως κάνει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα. Υποψήφιος επιμένει να είναι ξανά ο Βασίλης Μαγγίνας, ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο να μείνει εκτός και ξεκίνησε εκστρατεία στην περιφέρεια του.

"Όχι" είπε στην κρούση που δέχτηκε από τη ΝΔ η κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ, Αλεξία, ενώ ο θείος του Πρωθυπουργού Αχιλλέας Καραμανλής θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για τις εκλογές Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε την Δευτέρα ότι "...είμαστε βέβαιοι, είμαστε σίγουροι, ότι με συλλογική και συντονισμένη δουλειά θα είμαστε και πάλι νικητές με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Το κόμμα, που είναι ο κάθε νεοδημοκράτης και η κάθε νεοδημοκράτισα, είναι ήδη σε πανστρατιά..."

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ η Επιτροπή Ψηφοδελτίων υπό τον Γιάννη Ραγκούση βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση, ώστε να προλάβει να κλείσει τις λίστες μέχρι την Τετάρτη. Μέχρι στιγμής οριστικοποιήθηκε, ότι οι Κώστας Λαλιώτης, Αλέκος Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης μένουν εκτός ψηφοδελτίου. Όσο για τον Κώστα Σημίτη, την τελική απόφαση για το που θα πολιτευτεί, θα την λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου από κοινού με τον πρώην Πρωθυπουργό. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον κ. Σημίτη να τοποθετείται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

"Παρών" δηλώνει σιβυλλικά ο ..."χρηματιστηριακός" Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ έχει καταθέσει ήδη αίτημα στο κόμμα για να είναι υποψήφιος οι και Χρήστος Βερελής. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τις χλιδάτες διακοπές του δηλώνει "απών". Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις διαδικασίες είπε ότι "...η Επιτροπή η οποία δουλεύει τα ψηφοδέλτια, εργάζεται. Θα υπάρξει μια συνολική πρόταση. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα φέρει την πρότασή του στο Εθνικό Συμβούλιο. Αυτό θα αποφασίσει..."

Πάντως, τα ψηφοδέλτια τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να περιλαμβάνουν πολλά νέα πρόσωπα.

gianniotis: Στείλτε μου ένα λεξικό, γιατί τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορώ να τον ...ερμηνεύσω.! Τι σημαίνει κ. εκπρόσωπε του ΠΑΣΟΚ ότι "...η Επιτροπή η οποία δουλεύει τα ψηφοδέλτια, εργάζεται;..."
Θα μπορούσε δηλαδή να ...δουλεύει και χωρίς να ...εργάζεται;
Ή μήπως μας ...δουλεύεις εσύ, χωρίς να ...εργάζεσαι;

1 comments:

  1. Ο Παπακωνσταντίνου δεν έπρεπε να βρίσκεται στην Ευρωβουλή τώρα; Δεν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές;
    Πότε αρχίζει η θητεία των Ευρωβουλευτών; Μπορεί κανείς να με πληροφορήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή