Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τα πάντα ρει...

Όλες οι προβλέψεις για το "τί μέλλει γεννέσθαι" στο "ντέρμπι" της Ν.Δ. είναι ένα ...ρίσκο, αφού στο εναπομείναν χρονικό διάστημα των 20 ημερών, είναι δυνατόν να συμβούν ...τα πάντα.!
Ακόμη και ...παραιτήσεις μονομάχων.!
Ναι, καλά ακούσατε.! (Διαβάσατε το ορθόν).
Όταν πριν από ένα μήνα περίπου "άνοιγε" το ζήτημα της εκλογής νέου αρχηγού στην Ν.Δ., ουδείς μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ακλόνητη υπεροχή της Ντόρας Μπακογιάννη, ορισμένοι μάλιστα πήγαιναν κι ακόμη... πιο πέρα προβλέποντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ίσως δεν θα ήταν ούτε καν υποψήφιος...
Σήμερα, κι ενώ έχουμε διανύσει το ήμισυ περίπου της "διαδρομής" και μετά όσα μεσολάβησαν, λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν ότι ο Μεσσήνιος "χτυπάει στα ίσα τα πρωτεία"...
Οι 20 - παρά μία - μέρες που απομένουν συνεπώς μέχρι την Α' εκλογή - διότι μπορεί να χρειαστεί και "δεύτερος γύρος" - είναι μακρύς πολιτικός χρόνος, εντός του οποίου μπορούν να συμβούν τα πάντα, αφού "παίζει" πάντοτε, πέραν των άλλων παραμέτρων και ο λεγόμενος "αστάθμητος παράγων", εκείνος που πολύ συχνά στην πολιτική αλλά και την στρατιωτική ιστορία καθόριζε σημαντικά αποτελέσματα...
Υπ' αυτές τις συνθήκες καθίσταται λίαν επιβεβλημένη η προσοχή όλων στην προστασία της ενότητας της παρατάξεως πάνω απ' όλα! Ακόμη και από αυτές τούτες τις προσωπικές φιλοδοξίες των μονομάχων, εάν εν τω μεταξύ δεν υπάρξει και νέα ...παραίτηση υποψηφίου.!
Τα λέμε και τα γράφουμε, για να μη λέτε μετά, ότι δεν σας ...τα 'παμε!
g.

3 comments:

  1. Και οι σαραντάρηδες με τον Αντώνη.
    Αναμένονται δηλώσεις από τους Σπηλιωτόπουλο, Καμμένο και Στυλιανίδη μέχρι στο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός τόπου και χρόνου, socrates, λόγω "ευσεβών πόθων"! Κάνε ρεπορταζ προτου πετάξεις τις μπαρουφες και το ράδιο αρβύλα.

    Ο Καμμένος στην προσωπική του σελίδα γράφει: "Μετά το έκτακτο συνέδριο και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή προχωράμε στην εκλογή του νέου αρχηγού που θα εκλεγεί από την ψήφο όλων μας. Εάν θα ψήφιζε μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα θα είχα την υποχρέωση να κάνω μια ανοιχτή διαβούλευση για να αποφασίσουμε μαζί για το νέο αρχηγό. Η απόφαση όμως της κεντρικής επιτροπής και του συνεδρίου να εκλεγεί ο νέος αρχηγός με δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες με την συμμετοχή όλων μας, δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην βάση του κόμματος.

    Επομένως η επιλογή Νέου αρχηγού είναι στα δικά σας χέρια. Η μακροχρόνια σχέση μας, ο αλληλοσεβασμός, και όλα όσα μαζί περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες δύσκολους και έντιμους σε καλές και κακές στιγμές μου επιβάλουν σε αυτή την διαδικασία να συμμετέχω μόνο ως απλός στρατιώτης και με ισοδύναμη και ισότιμη με εσάς ψήφο στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

    Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα και την παράταξη προέχει η ομοψυχία και η ενότητα, αρχές που υπηρέτησα σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία. Λυπάμαι και διαφωνώ με φωνές και συμπεριφορές που έχουν σκοπό να πλήξουν ανέντιμα οποιονδήποτε από τους τρείς υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος και αρνούμαι να συμμετέχω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις που πλήττουν την εικόνα της παράταξης."

    Ήτοι, δεν παίρνει το μέρος κανενός δημοσίως! Τώρα, αν ξέρεις τι θα ψηφισει, άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο για τον Σπηλιωτόπουλο, το ρεπορτάζ ειναι αντιφατικό. Άλλοι λένε έτσι, άλλοι αλλιώς, ας περιμένουμε να δούμε... Ό,τι και να γίνει όμως, και αυτοί, όπως και ο Αβραμόπουλος, ΜΙΑ ψήφο έχουν! Τίποτα παραπάνω απ' αυτό. Δεν είμαστε πρόβατα οι Νεοδημοκράτε, Σωκράτη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή