Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ιωάννινα: Κτίριο "κόσμημα" για την τρίτη ηλικία

Με χαμόγελα και ικανοποίηση έγινε χθες η τελετή παραλαβής του σύγχρονου Οίκου Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών από τον αρμόδιο εργολάβο στον Δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα.
Σε μία συνολική έκταση δέκα στρεμμάτων έχει κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτίριο που στα συνολικά 4.000 τ.μ. περιλαμβάνει 44 δίκλινα και 15 μονόκλινα δωμάτια, με δυνατότητα φιλοξενίας 103 ατόμων της τρίτης ηλικίας.
Ο χώρος έχει κατασκευαστεί με όλες τις απαιτούμενες σύγχρονες προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση ακόμη και ατόμων με αναπηρίες, ενώ είναι "φιλικό" προς το περιβάλλον, καθώς διαθέτει βιοκλιματική στέγη.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπέρασε τα 6 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4.7210.000 ευρώ προήλθαν από την αξιοποίηση του Ζωγράφειου Κληροδοτήματος και τα υπόλοιπα από το Υπουργείο Υγείας.
Στην τελετή παραλαβής του νέου κτιρίου παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα του νέου έργου για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, στα πλαίσια των συνολικών δράσεων του Δήμου Ιωαννιτών μέσα από τα ΚΑΠΗ και τις δραστηριότητές τους. Στόχος είναι η λειτουργία του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας μέσα στο 2010, εφόσον κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας.
"...Ο Δήμος μας, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο τη βούληση των διαθετών, έφτασε σήμερα να παραλαμβάνει ολοκληρωμένο το κτιριακό συγκρότημα που θα διατεθεί στα άτομα της Τρίτης ηλικίας. Είναι η ευτυχέστερη μέρα της ζωής μου και η καλύτερη από τότε που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είμαι υπερήφανος που έχω τη δυνατότητα της παραλαβής του κτιρίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Β’ Φάσης. Ο Δήμος μας πρωτοπορεί στην κοινωνική μέριμνα κι αυτό το έχει αποδείξει έμπρακτα σε πολλούς τομείς όπως είναι στα άτομα της Τρίτης ηλικίας με τη δημιουργία 10 ΚΑΠΗ στην πόλη αλλά και με την απασχόληση στο Δήμο πολλών ΑΜΕΑ, από τα οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένοι...", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας.
Μετά την παραλαβή του σύγχρονου κτιρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης για τον εξοπλισμό του Οίκου Ευγηρίας, που έχει προβλεφθεί για τον Δεκέμβριο.
Όπως σημείωσε ο κ. Γκόντας, θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την προμήθεια του απαιτούμενου υλικού και στη συνέχεια η διαμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας του Οίκου Ευγηρίας που μάλιστα θα πρέπει να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο.
"Ευελπιστούμε ο Οίκος Ευγηρίας να είναι έτοιμος και να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά", σημείωσε χαρακτηριστικά , αναγνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες για την εξασφάλιση του προσωπικού που θα στελεχώσει τη νέα δομή, καθώς παρά τις συζητήσεις δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς κατευθύνσεις.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ρωτήθηκε και για το λειτουργικό κόστος του Οίκου Ευγηρίας, τονίζοντας πως με βάση σχετική μελέτη το κύριο μέρος των εξόδων αναμένεται να καλυφθεί από το Ζωγράφειο Κληροδότημα, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για την εξασφάλιση δωρεών. Συνεισφορά σε αυτή την προσπάθεια θα έχει και ο Δήμος Ιωαννιτών, συμπλήρωσε.
anex

5 comments:

  1. ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ....

    Ελπίζουμε να προσλάβει ο Δήμαρχος κανένα συγγενή ακόμα της Βάσως, αφού στο Δημαρχείο, ως γνωστόν, εργάζεται ο Πρώην σύζυγος της, η αδερφή της και ο άντρας της αδερφής της.

    Και αν η Βάσω (που την έφαγε η ξανθιά στη στροφή) δεν Εχει συγγενείς για διορισμό; Ας της προσλάβει κανέναν ως τρόφιμο. Έτσι για να Εχει η Βασω λόγους να «γαζώνει» τον Γκόντα για να χαίρεται ο Δημητράκης ο Πανο - ζαχόπουλος, όπως τον παλιό καλό καιρό που καθαιρούσε, δίχαζε κι ασελγούσε και τώρα πήγε κι έπιασε από νωρίς στασίδι στον Σαμαρά
    Βλέπε σχετικώς και στο παρακάτω:
    http://gianniotis.blogspot.com/2009/12/blog-post_6235.html
    ΑΛΟΙΘΩΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φανταζόμαστε η Βάσω, που αναφέρει το «ΑΛΟΙΘΩΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ», να είναι η Δημοσιογράφος κ. Βάσω Σκουλήκα.

    Γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο Δήμαρχος της έχει κάνει τόσο μεγάλο καλό κι αυτή τον «ξεσκίζει» όλο αυτό το διάστημα με τόση κακία που αγγίζει το πάθος και την συκοφαντική ανωμαλία.

    Είναι απίστευτο. Πρόκειται όντως για ανωμαλία.
    Γι αυτό «ΑΛΟΙΘΩΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ» πες τι ακριβώςεννοείς.

    Δεν μπορεί οι φίλοι του Δημάρχου να ανέχονται να πληρώνουν για να διαφημίζονται ή και να συντηρούν με τον τρόπο τους, μέσα ενημέρωσης που φιλοξενούν τέτοιου είδους δημοσιογραφία.
    Τέλος πρέπει να πούμε ότι το πρόβλημα με κάτι παρεμβολές υπάρχει ακόμα και γι' αυτό καλού κακού εκείνοι που το δημιουργούν θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Η ασυλία που παρείχε ο Δημητράκης τελείωσε.
    ΑΧΛΑΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρώτησα πολλούς γιατί η Σκουλήκα ηδονίζεται με το να γράφει συνεχώς εναντίον του Δημάρχου κ. Γκόντα. Απάντηση δεν πήρα. Λογική δεν υπάρχει.
    Ένας όμως έμπειρος άντρας μου είπε με νόημα:« ψάξε να βρείς αν υπάρχουν πληγές γυναικείου εγωϊσμού». Γιατί η «κριτική» της έχει μέσα της πολύ μίσος, άφθονο πάθος, έντονη αχαριστία, μπόλικη ασέβεια (γιατί το λάδι καίει...).
    Γιατί η συμπεριφορά της από δημοσιογραφικής πλευράς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
    Κι άλλοι δημοσιογράφοι κάνουν σκληρή κριτική, αλλά τούτο εδώ κατάντησε ΑΝΙΑΤΗ αρρώστια. Γιατί άραγε;
    Και βεβαίως ο Δήμαρχος πρέπει να κρατήσει και να μην διώξει τους άμεσους συγγενείς της στο Δημαρχείο. Τι χρωστάνε οι άνθρωποι για τα καμώματα της, που στο κάτω κάτω κι αυτή την ρεζιλεύουν.
    Εκείνο που πρέπει να γίνει βεβαίως είναι να την απαγκιστρώσει και να την απαλλάξει ο Γεωργούλας απ´ το δελτίο ειδήσεων γιατί με την εκεί παρουσία της ζαλίζονται οι τηλεθεατές. Το λένε πολλοί.
    ΜΑΒΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι που κάποιοι δεν σέβονται τον χώρο που τους "φιλοξενεί" και με τα σχόλιά τους προσβάλλουν την αισθητική των αναγνωστών.
    Οι εμμονές κατά της δημοσιογράφου κας Σκουλήκα πρέπει να σταματήσουν εδώ.
    Το θέμα της ανάρτησης αφορά τον οίκο Ευγηρίας του Δήμου Ιωαννιτών, και πάνω σ' αυτό το θέμα αν θέλετε μπορείτε να σχολιάσετε.
    Δεν συνηθίζω να διαγράφω σχόλια επισκεπτών, πλην των υβριστικών κ.λ.π. απαξιωτικών, αλλά το θέμα πρέπει να κλείσει οριστικά ΕΔΩ.
    Αν υπάρξουν νεώτερα σχόλια περί της συγκεκριμένης κυρίας θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόηση.
    gianniotis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μας "gianniotis" υπηρετούμε αρχές κι αξίες. Δεν υπηρετούμε πρόσωπα. Και κυρίως δεν χτυπάμε πρόσωπα και ειδικά γυναίκες. Όταν αναφερόμαστε δυστυχώς σε πρόσωπα το κάνουμε γιατί εκφράζουμε, πιστεύουμε, την οργή της κοινωνίας, γιατί θελουμε να διδάξουμε αρχές και σεβασμό και να φρενάρουμε την οπουδήποτε αλητεία στην κοινωνική ζωή.

    Όσο μπορούμε. Μέχρι εκεί που μπορούμε. Μπορεί αγαπημενε φίλε μας "GIANNIOTIS" να μην γνωρίζεις τους εμμετικούς πανηγυρισμούς κάποιων όταν ένας ανεκδιηγητος περιφερειάρχης ΚΑΘΑΙΡΟΥΣΕ !!! δι ασημαντον αφορμήν, τον Δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων και κάποιοι δημιογραφούντες στήριζαν και χειροκροτούσαν την κατάλυση των θεσμών Ε! δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Δεν μπορούμε να πάμε στη λίμνη για καφέ. Θελουμε να στηλιτεύσουμε τις γκρίζες αυτές καταστάσεις και φυσικά τα πρόσωπα που τις υποστηρίζουν. Γιατί το παραμύθι που λέει δεν φταίνε τα πρόσωπα τελείωσε ανεπιστρεπτί το 1989. Σεβόμαστε το βήμα έκφρασης που αφειδώς μας προσφέρεις και θελουμε να το προστατεύουμε για τον απλό λόγο για να το εχουμε. Δεν θέλουμε να θίγου
    με υπολήψεις.
    Δεν μας αφορούν τα προσωπικά κανενός. Ούτε οι έρωτες των πραγματικοί ή υποθετικοί.
    Αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε και να ανεχόμαστε τον ξεπεσμό που επιχειρούν κάποιες στους θεσμούς και τα Δημόσια πρόσωπα, υπηρετούσες καημούς αβασταχτους και σκοπιμότητες.

    ΟΧΙ.
    ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΒΑΣΟΥΛΑ» ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΗΣ, ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ, ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ή ΤΟΥΣ ΒΔΕΛΥΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ, ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ.
    Σε εξουσιοδοτούμε τέλος εν λευκώ να διαγράφεις τα όποια σχόλια μας αν νομίζεις ότι δεν υπηρετούν ΑΞΙΕΣ.
    Με σεβασμό και εκτίμηση.
    ΑΛΟΙΘΩΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ.
    ΥΓ. Δεν θα πάψουμε να δρούμε. ΣΥ(Γ)ΓΝΩΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή