Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

"Κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βία" ζητάει τώρα ο Χρυσοχοϊδης

Τη σύμπυξη ενιαίου κοινωνικού μετώπου ενάντια στη βία, εξήγγειλε την Παρασκευή ο υπουργός Προ. του Πο. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σκοπός, όπως είπε, είναι να τιμηθεί η μνήμη του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και να αποκλειστεί η άσκηση βίας από περιθωριακές ομάδες, που έχουν έρθει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και ετοιμάζονται να προβούν σε βανδαλισμούς με ...άλλοθι τη μνήμη του 16χρονου.
Την ώρα που ο υπουργός Προ. του Πο. αναφερόταν στην ...τίμηση της μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου πεζή περιπολία αστυνομικών δέχτηκε – το μεσημέρι της Παρασκευής- επίθεση από ομάδες νεαρών στην πλατεία Εξαρχείων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, ότι επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και ενημέρωσε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, ζητώντας τη συμπαράταξη στο ενιαίο κοινωνικό μέτωπο.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, μεταξύ άλλων, ο υπουργός έκανε λόγο για ένα "περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας", το οποίο, όπως επεσήμανε, σημάδεψε τη συλλογική μας μνήμη και πλήγωσε την οικογένεια και τους φίλους του Αλέξη τη νέα γενιά που ασφυκτιά, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κράτος να εγγυάται τα δικαιώματά τους.
Αναφερόμενος στις "περιθωριακές ομάδες" όπως τις χαρακτήρισε, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά "...κάποιοι επένδυσαν στη διάλυση του κράτους εκείνη την περίοδο. Κάποιοι μέσα από τις διαμαρτυρίες των πολιτών βρήκαν ευκαιρία και ιδεολογικό άλλοθι να επενδύσουν στην υποκουλτούρα της βίας και του βανδαλισμού και λεηλάτησαν την Αθήνα και άλλες πόλεις. Το επόμενο τριήμερο διάφορες περιθωριακές ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο, η οποία όμως δεν έχει σχέση με τις διεκδικήσεις των πολιτών. Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη σκηνικού τρόμου στις πόλεις. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση της μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξη. Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με τη βία και την ανομία, αλλά για να ενθαρρύνουμε τους αγώνες και το στοίχημα των παιδιών να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες απομονώνοντας τις περιφερειακές ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν άβατα και γκέτο...".

2 comments:

  1. Δε μπορεί εκείνοι που αντιδρούν στην βία να βαπτίζονται περιθωριακές ομάδες!
    Περιθωριακοί είναι όλοι αυτοί που ζουν δίπλα στον κήπο με τα Ζώα.
    http://adiavroxoi.blogspot.com/2009/02/blog-post_08.html
    Καμαρώστε την θλίψη τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ. ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ" ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή