Τα internet-cafe στα Γιάννενα είναι γεμάτα, ειδικά αυτές τις ημέρες, κυρίως από νέους ανθρώπους.
Στις αίθουσες των internet-cafe... πλάθονται χαρακτήρες.
Καθημερινά νεαροί Γιαννιώτες αφιερώνουν αμέτρητες ώρες από τη ζωή τους μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφοσιώνονται στο δικό τους ηλεκτρονικό κόσμο και στους δαιδαλώδεις δρόμους του Διαδικτύου, από το οποίο καταλήγουν τελικά να εξαρτώνται.
Μήπως, όμως, η εξάρτηση από το internet τείνει να γίνει η σύγχρονη παθογένεια της νεολαίας;
Πρόσφατη έρευνα του καθηγητή Ποσοτικών Μεθόδων στη Διοίκηση στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών, Χρήστου Φράγκου, είχε θέμα την εξάρτηση από το Διαδίκτυο των τακτικών θαμώνων των internet-cafe.
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το 27% των μόνιμων θαμώνων σε τέτοια καταστήματα είναι εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο.
"...Δεν κάναμε αυτή την έρευνα - ανέφερε ο κ. Φράγκος - για να στοχοποιήσουμε ή να ενοχοποιήσουμε τα internet-cafe. Ίσα ίσα που για πολλούς ανθρώπους αποτελούν οδό διαφυγής από τα προβλήματα τους, την καθημερινότητα, τη μοναξιά, ενώ επίσης προσφέρουν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα, ωστόσο, υφίσταται και δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια, γι' αυτό και είναι αναγκαία η θέσπιση ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου...".
Ένα ακόμη στοιχείο της έρευνας είναι ότι ένας στους τρεις από όσους ξημεροβραδιάζονται στα internet cafe, δεν μπορεί να διανοηθεί τη ζωή του μακριά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η σημασία του ποσοστού αυτού επιτείνεται αν συνυπολογιστεί ότι οι εξαρτημένοι στο Internet το χρησιμοποιούν 40 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο.
Με απλά λόγια μιάμιση ημέρα την εβδομάδα την περνούν μπροστά στον υπολογιστή.
Όσον αφορά δε στο αντικείμενο που τους απασχολεί κατά την επίσκεψή τους στα internet-cafe παιχνίδια (τα παιχνίδια βίας και στρατηγικής κυριαρχούν), chatting και σερφάρισμα σε ιστοσελίδες, κερδίζουν το 86% των εξαρτημένων χρηστών.
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Μήν τα μαλώνετε τα παιδιά δέν είναι κακό πράγμα το Ίντερνετ καφέ αμάν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆν είναι τόσο κακό το Ίντερνετ δέν καταλαβαίνω εσείς που κατακρίνετε τα παιδιά γιατί τα κατακρίνετε μέσω του Ίντερνετ?
Είστε αρχιυποκριτές λοιπόν δώστε εσείς πρώτοι το καλό παράδειγμα να κόψτε το Ίντερνετ μετά να το απαιτήστε απο τα παιδιά.