Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Ναι" στο άνοιγμα της Χάλκης, αλλά με ανταλλάγματα

Ανταλλάγματα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης ζητάει ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του σε περιοδικό, δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση μελετά την επίλυση του προβλήματος της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Τονίζει ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν βήματα και από τις δύο πλευρές και υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης.
Ως ζητήματα προς επίλυση ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρει την ελευθερία στη χρήση του προσδιορισμού "τουρκικός" από τα μειονοτικά σωματεία της Θράκης, την ανέγερση τεμένους καθώς και την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα.
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Βρε δεν πάνε στο διάολο με την Χάλκη και την Ορθοδοξία και τα Πατριαρχεία τους μαζί!
    Διέλυσαν οι “παπάδες” τον ΑρχαιοΕλληνικό πολιτισμό, θα διαλύσουν πάλι οι “παπάδες” το ΝεοΕλληνικό κράτος?
    Άντε γιατί και η υπομονή έχει το όριό της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα τις Χαλκης δεν αποτελεί σε καμμια περιπτωση Ελληνο-Τουρκικό θεμα. Αφορα 300 εκατ ορθοδόξους χριστιανούς σε ολοκληρο τον κοσμο και ειναι θεμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι να χασουμε την Θρακη,ν'ανοιξουμε τους ασκους του Αιολου για να εχουν οι τραγοπαπες σχολη για να κανουν αυτα που κανουν τωρα οι προδοτες Βαρθολομαιος και Ιερωνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή