Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ο Χρυσοχοϊδης σε ρόλο ...Εισαγγελέα.!

Σε δήλωση για την υπόθεση ...βασανισμού λαθρομετανάστη κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, προέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

"Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο Τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που κατοικεί στην χώρα μας.
Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά.
Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄όπου αυτή και αν προέρχεται.
Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας".

Σχόλιο...
Πως είναι δυνατόν χωρίς να έχει γίνει δίκη, και να έχει βγεί η τελική απόφαση, να βγαίνει ανακοίνωση φωτιά και λαύρα από τον υπουργό για ενόχους αστυνομικούς?
Κύριε Χρυσοχοΐδη δεν επιτρέπετε από την θέση που κατέχετε, να κατηγορείτε χωρίς να έχει βγει καν δικαστική απόφαση έτσι απλά και αβασάνιστα τους αστυνομικούς.
Αν διαπιστωθεί ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, τι θα πείτε?
Μήπως θα ανακαλέσετε?
Εγώ πάντως αν ήμουν αστυνομικός και με διασύρατε έτσι, θα έκανα μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Και θα ζήταγα ένα κάρο λεφτά για αποζημίωση..
eglimatikotita
Bookmark and Share

3 comments:

  1. Να σταματησετε, κυριοι, αστυνομικοι, να φερεστε ετσι.
    Ανθρωπινα δεν μπορειτε, να τιμωρηθει ενας μεταναστης??οχι αν ειναι φονιας, βιαστης, η εμπορος ναρκωτικων εκει ναι , οχι τετοια βαρβαροτητα ηρεμα καλη χρονια καλα μυαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, εφόσον δεν ξέρεις τις συνθήκες του περιστατικού (και ούτε θα τις μάθουμε επισήμως ποτέ), μην σπεύδεις να εξαγάγεις εύκολα και αβασάνιστα συμπεράσματα καταδικάζοντας τους αστυνομικούς. Όπως κόπτεσαι για τα δικαιώματα του «παθόντα» μετανάστη, το ίδιο να κόπτεσαι και για τα δικαιώματα των κατηγορουμένων αστυνομικών που φέρονται ως δράστες. Αυτό είναι δημοκρατική στάση! Τι θα έλεγες λοιπόν, αν μάθαινες ότι στην πραγματικότητα ο εν λόγω λαθρομετανάστης και ενώ είχε συλληφθεί για επίθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαχαίρι, μέσα στο αστυνομικό τμήμα, επιχείρησε να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για να αποδράσει! Προφασιζόμενος λοιπόν ότι έχει πρόβλημα υγείας και έτσι θα μπορούσε να βρει ευκαιρία να αποδράσει, όταν διαπίστωσε ότι η πρόθεσή του έγινε αντιληπτή από τον αστυνομικό, του επιτέθηκε προσπαθώντας μάλιστα να του αποσπάσει το όπλο και να πάρει το πλεονέκτημα. Ο μαύρος αλλοδαπός, δυνατότερος από τον αστυφύλακα τον ακινητοποιεί αφού προηγήθηκε πάλη. Οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι του αστυνομικού τον συνδράμουν προκειμένου να ελευθερώσουν τον αστυφύλακα, αλλά και να αποτρέψουν τα χειρότερα, δηλαδή την απόδραση και ενδεχόμενους πυροβολισμούς με το όπλο που θα έπαιρνε ο μαύρος κακοποιός (και παρ’ολίγον δολοφόνος), που θα μπορούσε αδίστακτα να σκοτώσει αστυνομικούς ή πολίτες κατά την διαφυγή του. Στην πάλη που ακολουθεί με τον χειροδύναμο μαύρο και προκειμένου να τον χειροπεδήσουν, αυτός τραυματίζεται, πράγμα λογικό και επόμενο. Ήσσονος σημασίας ο επιπόλαιος τραυματισμός του σε σχέση με τα χειρότερα που θα μπορούσαν να συμβούν, αν οι αστυνομικοί δεν κατάφερναν να τον δεσμεύσουν… Ας σημειώσουμε δε, ότι ο εν λόγω μαύρος βρισκόταν υπό την επήρρεια κοκαΐνης, η οποία καθιστά το άτομο επιθετικό, με υπερβολική δύναμη και αντοχή! Περιστατικά σαν αυτό, συμβαίνουν πολύ συχνά στην αστυνομική καθημερινότητα και γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάζουμε πολύ καλά τα δεδομένα, πριν σπεύσουμε να κρίνουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα! Τι έχεις να πεις τώρα;
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα μυαλα σε σενα και τους ομοιους σου "ανθρωπιστη" των 6:26.
    Κι αν ηταν βαρβαροτητα οι καναδυο "ψιλες"(ΑΝ εγιναν ετσι οπως τα παρουσιαζουν τα ανθελληνικα ΜΜΕ)που του εδωσαν οι αστυνομικοι στον κατα τυχη οχι δολοφονο,τι να πουμε τοτε για το φρικιαστικο εγκλημα της πρωτοχρονιας με θυμα μια Ελληνιδα,που θα μπορουσε ν'ανηκει στην οικογενεια σου,η οποια βιασθεικε και δολοφονιθεικε απο τους προστατευομενους του υπουργακου σου και της μουλσουμανας φιλης του;
    Η' αυτο το γεγονος δεν εγκειται στα πλαισια του "προοδευτικου" σας "ανθρωπισμου" λογω της Ελληνικης καταγωγης αυτης της κοπελας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή