Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σκληρές εσωκομματικές συγκρούσεις...

Μεγάλα εσωκομματικά μέτωπα ανοίγουν στο ΠΑΣΟΚ.
Δύο κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας μέσω του νέου «Καποδίστρια».
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, κορυφαία στελέχη έχουν διαμηνύσει ότι διαφωνούν με το σπάσιμο της επικράτειας σε μονοεδρικές περιφέρειες και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δημοσιοποιήσουν τις αντιρρήσεις τους αν δεν αποσαφηνισθεί επακριβώς ο τρόπος επιλογής των βουλευτών.
Τις πρώτες προειδοποιητικές βολές έριξε ήδη… χθες ο βουλευτής Α΄ Αθηνών Νάσος Αλευράς, που τάχθηκε κατά της «γενικής και αόριστης» υιοθέτησης του γερμανικού μοντέλου. Σημειώνεται ότι ανάλογες θέσεις εκφράζουν στελέχη που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
Τις κομματικές συμπληγάδες καλείται να περάσει το υπουργείο Εσωτερικών και για τον νέο «Καποδίστρια», που προκαλεί εξίσου ισχυρές αντιδράσεις όχι μόνο από βουλευτές, αλλά και από αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι για να αμβλυνθούν οι διαφωνίες αποφασίστηκε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος το Σάββατο, μία ημέρα πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που θα δρομολογήσει την ανακοίνωση των δύο νομοθετημάτων εν όψει και της συμπλήρωσης των πρώτων εκατό ημερών της κυβέρνησης.
Παρέμβαση στο θέμα του εκλογικού νόμου έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Με επιστολές που απέστειλε στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζήτησε διακομματική διαβούλευση από μηδενική βάση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.
realpolitics

Bookmark and Share

1 comments:

  1. Ο Γιωργάκης και η παρεούλα του είτε είναι παντελώς ηλίθιοι είτε είναι γεννημένοι αυτοκαταστροφικοί.
    Νομίζουν ότι οι 160 βουλευτές θα τους σώσουν από την κοινωνική καταιγίδα που έρχεται;
    Όλος ο λαός βράζει και πάνω από όλους οι ψηφοφόροι τους.
    Ειλικρινά είναι σαν να βλέπει κάποιος το χείλος του καταρράκτη και να κολυμπάει μανιωδώς προς τα εκεί για να πέσει μία ώρα αρχίτερα.
    Τη Ν.Δ. τη βολεύει η τρaγελαφική κατάσταση αλλά το κακό είναι ότι κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα με τα καραγκιοζιλίκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή