Εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ασχολείται με τις μεταφορές βρίσκονται σε επαφή με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή το κλείσιμο των εθνικών οδών από τα αγροτικά μπλόκα, καθώς εμποδίζεται η κοινοτική αρχή της ελεύθερης διακίνησης των εμπορευμάτων.
Επίσης, η Διεθνής Συνομοσπονδία Μεταφορών ζητάει πληροφορίες τόσο από την Κομισιόν, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, ζήτησε την παρέμβαση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Μεταξύ άλλων, ο Μπόικο Μπορίσοφ, υποστηρίζει ότι η μορφή διαμαρτυρίας των ελλήνων αγροτών επηρεάζει τα συμφέροντα των βουλγαρικών μεταφορικών εταιριών, αλλά και εταιριών άλλων κρατών – μελών της ΕΕ.
Όπως έγινε γνωστό, ο Βούλγαρος πρόξενος επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με στόχο τον απεγκλωβισμό των συνόρων. Ωστόσο, οι προσπάθειες του προξένου απέβησαν άκαρπες, καθώς οι αγρότες μένουν ανένδοτοι στο να μετακινηθούν από τις θέσεις τους. Η στάση τους ενόχλησε τον Βούλγαρο διπλωμάτη, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση της γείτονος χώρας θα απευθυνθεί στην Ε.Ε, ώστε να αποζημιωθεί για τις οικονομικές ζημιές, που υφίσταται η χώρα του, λόγω του αποκλεισμού των συνόρων».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα της απρόσκοπτης διακίνησης αγαθών θα βρει τη λύση του το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι «το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρχει απρόσκοπτη μετακίνηση σε όλη την ελληνική επικράτεια και να μην δημιουργούνται προβλήματα με τις γειτονικές χώρες».
Τέλος, ο κ. Δελαβέκουρας επισήμανε ότι η επαφή με τη βουλγαρική πλευρά είναι συνεχής, μέσα από διακυβερνητικές επαφές, Συμβούλια της ΕΕ, και βεβαίως τις διπλωματικές μας υπηρεσίες.
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Απογραφή 2011: γιατί βιάζεται τόσο η κυβέρνηση για την ιθαγένεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν δύο μεγάλες απορίες για την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας
Γιατί υιοθετούνται τόσο χαλαρές προϋποθέσεις
Γιατί το μέτρο προωθείται με τόση βιασύνη
Οι χαλαρές προϋποθέσεις συνίστανται κυρίως στους μικρούς χρόνους παραμονής που απαιτούνται (από "10 στα 12" στα "5 στα 10"), στην κατάργηση κριτηρίων ενσωμάτωσης (όπως η γνώση ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού), και στη κτήση της ιθαγένειας από ανήλικους (με ελάχιστες προϋποθέσεις είτε γέννησης είτε φοίτησης για λίγα χρόνια σε σχολεία).
Η απάντηση είναι σχετικά απλή: οι χαλαρές προϋποθέσεις σε συνδυασμό με την υιοθέτηση πολιτογραφήσεων με απλή δήλωση και προθεσμίας διετίας για την απάντηση αποσκοπούν στην πολιτογράφηση του μεγίστου δυνατού αριθμού μεταναστών. Επιπλέον η κτήση ιθαγένειας από άβουλους ανηλίκους έχει ως στόχο να κατοχυρώσουν ελληνική υπηκοότητα όσο το δυνατόν περισσότεροι έτσι ώστε να μην μπορεί να τους αφαιρεθεί μετά από ενδεχόμενη νέα αλλαγή του δικαίου ιθαγένειας.
Η απογραφή του 2011
Τα προαναφερθέντα αφορούν την προφανή πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει μια μεγάλη νέα δεξαμενή πράσινων ψηφοφόρων. Η δε βιασύνη του να περάσει ένα διχαστικό νομοσχέδιο από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχει ως στόχο να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων ο μέγιστος δυνατός αριθμός ψηφοφόρων.
Όμως υπάρχει και ακόμα ένας λόγος για τη βιασύνη: η απογραφή του 2011 με βάση την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογες, και στην οποία θα καταγραφεί ο πληθυσμός της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να πολιτογραφηθεί η μεγάλη μάζα των αλλοδαπών πριν από το 2011, γι' αυτό έβαλε και τη σχετική διετή προθεσμία. Ο δε απαιτούμενος χρόνος της 5ετίας παραμονής (από προηγούμενη δήλωση για 7ετία του Πρωθυπουργού) δεν είναι τυχαίος αλλά συμπίπτει με 5 έτη μετά την τελευταία μεγάλη νομιμοποίηση του 2005.
Η απογραφή του 2011 θα οδηγήσει σε πιθανή ανακατανομή των εδρών, αντικατοπτρίζοντας τη νέα δημογραφική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο εκλογικό σώμα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο (για το ΠΑΣΟΚ) οι αλλοδαποί να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα πριν το 2011.
Επιπλέον η καταγραφή των αλλογενών στο εκλογικό σώμα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση μέτρων τύπου θετικών διακρίσεων (affirmative action). Αυτά τα μέτρα, τα οποία υιοθετούνται από αριστερά κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν ως στόχο να εκπροσωπούνται οι "μειονότητες" κατ' αναλογικό ποσοστό στις διάφορες θέσεις και αξιώματα, π.χ. στην Αστυνομία, στα Πανεπιστήμια, στο Δημόσιο, κτλ.
Το σχέδιο ΠΑΣΟΚ
- Έχοντας εξασφαλίσει την ευγνωμοσύνη των μεταναστών μέσω της πολιτογράφησης
ΑπάντησηΔιαγραφή- Έχοντας εξασφαλίσει τον νέο εκλογικό χάρτη μέσω της απογραφής του 2011
- Έχοντας εξασφαλίσει τους νέους "πελάτες" του 2011 μέσω θετικών διακρίσεων με βάση την απογραφή του 2011
Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στις εκλογές του 2013 παντοδύναμο, έχοντας εξασφαλίσει ένα +5% τουλάχιστον ψηφοφόρων από την ήδη καλή του αφετηρία.
Τρία μόνο προβλήματα έχει στην υλοποίηση του σχεδίου του:
Η απόρριψη του "Γερμανικού" εκλογικού συστήματος δεν θα του δώσει το πολυπόθητο μπόνους στις μονοεδρικές΄έως το 2017. Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να σαρώσει τις μονοεδρικές, αποκτώντας έτσι άμεση πρόσβαση στις τοπικές κοινωνίες ενώ η αντιπολίτευση θα περιοριστεί να πάρει τις έδρες της μόνο από τις ευρύτερες περιφέρειες.
Τουλάχιστον το 1/2 των μεταναστών ηλικίας έως 35 ετών (δηλαδή οι άνδρες) δεν πρόκειται να δείξουν καμιά ζέση να γίνουν Έλληνες, αφού αμέσως θα πρέπει να καταταγούν στον Στρατό. Κι αν/όταν περάσει η κυβερνητική ρύθμιση θα δείτε την μεγάλη δυσαναλογία αιτημάτων πολιτογράφησης ανάμεσα στα δύο φύλα.
Η τεράστια κοινωνική έκρηξη λόγω της βέβαιης οικονομικής αποτυχίας αλλά και των ορατών αποτελεσμάτων της πολιτογράφησης μεταναστών θα οδηγήσει (αν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση) σε μεγάλη μεταστροφή της ψήφου των πραγματικά ιθαγενών.
Ο λαός έχασε την ευκαιρία του 2009 να αποτρέψει την εθνική καταστροφή. Αν χαθεί η ευκαιρία του 2013 δεν θα υπάρξει άλλη.
http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/2011.html
Το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την πατρίδα σε οικονομική και διοικητική κατοχή. Τώρα ετοιμάζει και αφροαλβανοασιατικό στρατό κατοχής.
ΑπάντησηΔιαγραφή